Gå til sidens hovedinnhold

Hockeyfeber på Hamar

Slo NM-vinneren i egen storstue.

STORHAMAR - STAVANGER OILERS 5-3:

Hockeyfeberen herjer på Hamar igjen. Lørdag overtok dragene fra mjøsbyen tabelltoppen da Stavanger ble slått 5-3.

Godt over 4300 tilskuere hadde møtt fram til OL-Amfi'n etter at Storhamar hadde vunnet sine to første kamper denne sesongen.

Gjestene med Petter Thoresen som trener hadde også to solide seirer å se tilbake på.

Stavanger tok ganske så oppskriftsmessig ledelsen både 1-0 og 2-0 ved Dan Kissel og Stian Høygård. Men så tok vertene seg sakte, men sikkert inn i kampen igjen og etter hvert overtok det hele.

- Undervurderte ikke
- Nei, dette gikk ikke bra. Når du ikke møter opp på jobb, så kan du heller ikke vente deg å vinne, sier Oilers-målvakt Ruben Smith til Nettavisen om laginnsatsen.

Han vil ikke være med på at siddisene undervurderte «dragene» fra Hamar. At Stavanger gikk på et tap mot forrige sesongs tabellsjuer i Getligaen hadde andre årsaker, mener Smith.

- Vi har spilt tre kamper nå, og har møtt to litt svake motstandere tidligere. Spillet har vi ikke fått til å sitte helt, og vi gjorde en skuffende prestasjon. På det tredje og fjerde målet klønet vi det til, samtidig som vi hadde litt marginer mot oss.

Sjekk stillingen i Getligaen her (ekstern lenke)

Jensen i slag
Joakim Jensen med ett mål og to assist var nyttig hos hjemmelaget. Han reduserte til 1-2. Eirik Børresen utlignet, mens Kissel gjorde sitt annet mål da Oilers nok en gang gikk opp i føringen mot slutten av midtperioden.

Trygve Hillestads viktige 3-3 mål kom kort tid etterpå.

I sluttperioden ble Andreas Øksnes en slags matchvinner med en tidlig scoring. Matin B. Huuse kunne fastsette sluttresultatet til 5-3 til stormende jubel fra vanligvis sindige, men ikke så veldig godt vante hedmarkinger.

Frøshaug-dobbel
Lørenskog har også tatt tre av tre mulige seirer. Laget hadde ingen problemer med å slå Sparta med 5-0. Her ble Mats Frøshaug tomålsscorer.

I Tønsberg tok Rosenborg en sterk borteseier med 5-3. Laget var oppe i en 4-1-ledelse før hjemmelaget satte inn en sluttspurt. Da de satset alt framover med målvakten ute av isen, kunne Christer Greaker gjøre sitt annet mål og fastsette sluttresultatet. (©NTB)

Kommentarer til denne saken