Gå til sidens hovedinnhold

Hockeyforbundet møter klubbene om koronakrisen torsdag

Norges Ishockeyforbund skal møte eliteserieklubbene torsdag for å drøfte den vanskelige situasjonen ligaen er i som følge av de mange virustilfellene.

En rekke klubber har vært rammet av smittevern-utbrudd den siste tiden.

Første mulige dag for å gjenoppta kampaktiviteten i eliteserien i ishockey er i øyeblikket 26. januar etter den ufrivillige koronapausen.

– Vi har ikke satt noen eksakt dato ennå, men den 26. januar er den første mulige på tanke på karantener og opptrening. Det kan jo fort bli senere. Vi har ikke den helt klare oversikten på hvor mange som er smittet. Vi skal ha et møte med klubbene senere i dag, så da vil vi få en bedre oversikt, sier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund Ottar Eide til NTB.

Alle kamper i eliteserien for menn ble stoppet fredag i forrige uke etter omfattende smitteutbrudd i sju av klubbene. Mandag ble også samtlige kamper i 1. divisjon og toppserien for kvinner satt på pause.

Også flere dommere er blitt smittet med koronaviruset.

I et intervju med NTB tidligere i uken sa Eide at hockeyforbundet har som mål å gjennomføre 36 serierunder, hvor alle lag møtes fire ganger.

– Vi har nå satt opp en terminliste som tar utgangspunkt i at klubber skal gjøre ferdig sin karantene og rekke noen treninger før det starter igjen. Samtidig må vi følge med, vi vet jo ikke om det lar seg gjøre i praksis, sier generalsekretæren til avisen Gudbrandsdølen Dagningen.

(©NTB)

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken