*Nettavisen* Sport.

Hødd får det ikke lett

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

I skyggen av Aalesund og Molde er det storkamp i Møre og Romsdal i kveld.

22.05.13 15:40

Onsdagens langoddsprogram bærer preg av at de store ligaene i Europa har tatt sommerferie, men likefullt er det et tredvetalls objekter på dagens program. I Norge er det prestisjeoppgjør mellom oppkomlingen Kristiansund og regjerende cupmester Hødd i Kristiansund og i tillegg er det to 3.divisjonskamper som spilles. I Sverige spilles det to kamper i Allsvenskan og tre kamper i Superettan. I tillegg er det full runde i østeriksk Bundesliga og kamper fra Sveits, Tsjekkia, Hellas, Tyrkia og Ukraina.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Gefle - IFK Gøteborg H 3,35

Allsvenskan der hjemmesterke Gefle (2-1-1) tar imot serietoer IFK Gøteborg. Gefle har gått på et par solide smeller på bortebane den siste tiden (1-5 mot Helsingborg og 1-4 mot Brommapojkarna), men reiste seg søndag og spilte 2-2 borte mot Häcken. Hjemme går alt så meget bedre og lagets eneste tap hittil kom mot AIK (seiersmål mot 5 minutter på overtid). IFK Gøteborg var fjorårets store skuffelse, men har fått en flott start på årets sesong og står med 6-2-1 hittil. Likevel synes vi laget er gjort til altfor store favoritter i kveld og lar oss lokke av 3,35 på at hjemmelaget tar denne, som også blir vårt langskudd i kveld.

Dagens avslag
Kristiansund - Hødd

Bra start for nyopprykkede Kristiansund som har tatt fjorten poeng på sine åtte første seriekamper og dermed ligger på 6. plass med en kamp mindre spilt enn lagene foran seg på tabellen. Med seier i kveld vil ambisiøse Kristiansund avansere til 3. plass dersom laget vinner med to mål eller mer. Også Hødd har fått en brukbar start på sesongen, selv om det ble 2-3 tap hjemme for serieleder Ranheim 16. mai. Sju seriekamper har gitt tolv poeng, og det er fortsatt hjemme på Høddvoll at laget presterer (3-0-1). Borte er det stadig trøbbel (1-0-2). Men dette er et lokaloppgjør på Nordvestlandet og slike kamper lever sitt eget liv. Vi synes ingen av oddsene frister og lar lagene spille i fred.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
Vi byr på godt betalt dobbel i dag og byr på en kamp fra Superettan og en kamp fra sveitsisk superliga.

Degerfors - Østersund
Oppgjør mellom to lag som har hatt en helt grei start på sesongen. Hjemmelaget har dog spilt fem av sine sju første seriekamper på bortebane (0-2-3) og har altså kun spilt to kamper hjemme i Degerfors. De to hjemmekampene har til gjengjeld endt med to seire og laget er på 10. plass med sine åtte poeng. Har fine 8-1-6 og 7-3-5 på hjemmebane de to foregående sesongene og er altså et bra hjemmelag. Har møtt solid motstand i sine bortekamper denne sesongen og er trolig litt bedre enn "raden". Med mannskapet ser det i all hovedsak bra ut.

Østersund innledet sesongen med tre strake poengdelinger, før det ble to seire. Nå kommer imidlertid laget fra to strake tap, og spesielt hjemmetapet for Varberg sist var skuffende. 1-1-1 er tallene på bortebane. Samuel Mensah (f) ble utvist i den kampen og soner følgelig karantene her.

Hjemmeseier betales med 2,00 her og det synes vi er klart spillbar odds. Kampen kan dog ikke spilles som singel og vi må kombinere.

HTML EMBED

Servette - Sion
Fire serierunder før slutt har Servette fire poeng opp til sikker plass. Med seier i kveldens hengekamp er den avstanden redusert til ett poeng til Lausanne som laget møter borte i nest siste serierunde. Har kun en seier på sine seks siste seriekamper, og ikke bedre enn 3-4-9 på hjemmebane.

Heller ikke Sion viser noe særlig til form og har ikke bedre enn 2-4-4 på sine ti siste seriekamper. Ligger på 5. plass (kun ti lag er med i den sveitsiske toppserien) med 12-9-11 totalt og 6-3-7 på bortebane. 16. mai ble det stygt 0-4 tap hjemme for Grasshoppers. Men det er bråk og uro i klubben og hele fem spillere er blitt utestengt av klubbledelsen av ulike årsaker. I tillegg soner Vanzak karantene.

Med slike forutsetninger må hjemmeseieren være et spennende spill her og 2,10 på at Servette holder liv i håpet om fortsatt eksistens i toppserien er fin odds, synes vi.

Vi kombinerer da seier til Degerfors med seier til Servette og får en totalodds på 4,2 og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag onsdag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 33 Degerfors - Østersunds 2,00 3,05 2,85
Kamp 114 Servette - Sion 2,10 3,10 2,65
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillOBS! Nå kan alle spille uten kortleser

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.