*Nettavisen* Sport.

Hødd klar for sin første NM-finale

Ulsteinvik (NTB): Cupfesten fortsetter for Hødd. 1.-divisjonslaget er klar for sin første NM-finale i fotball etter 3-1 over Brann i torsdagens semifinale.

27.09.12 18:15

I cupfinalen på Ullevaal søndag 25. november venter Tromsø. Hødd spilte semifinale i 1995, men da ble det 0-5-tap for Rosenborg.

Det startet oppskriftsmessig for Rune Skarsfjords Brann-mannskap. Stopperen Zsolt Korcsmár var oppe på et frispark og fikk uhindret nikke Brann til 1-0-ledelse etter 17 minutters spill.

Etter 40 minutter kom utligningen etter at 16-åringen Fredrik Aursnes hadde presentert seg. Først tok han ballen fra en motspiller, kombinerte med Kjell Rune Sellin og fikk igjen ballen med en stikker inne i feltet. Som om han ikke har gjort annet, sendte han ballen forbi Piotr Leciejewski helt nede i hjørnet med venstrebeinet.

Etter pause hadde Hødd lagt igjen respekten for Brann i garderoben. Sunnmøringene klarte å sette Brann-forsvaret under langt mer press enn tilfellet var i første omgang. Laget spilte seg til flere halvsjanser.

Det var lenge usikkert om Pål André Helland skulle spille på grunn av problemer med låret. Etter 66 minutter presenterte helten fra kvartfinalen mot Haugesund seg og sendte Hødd i ledelsen med 2-1. Det var hans sjette mål i cupen denne sesongen. Ni minutter før slutt satte Kjell Rune Sellin inn den siste spikeren i Brann-kisten, og cupeventyret kunne fortsette for «Askeladdene» fra Ulsteinvik. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.