HØDD - MOSS 1-1

ULSTEINVIK (Nettavisen): Hødd var farlig nærme på å gå på sitt første hjemmetap på Høddvoll på tre år. Hødds Alfred Scriven skulle sørge for at statistikken skulle holde seg enda litt til.

For farligheter var det flust av i oppgjøret mellom tabellnaboene. Den største faren av de alle var Moss' brennhete Claudio Braga. Før 0-1-skåringen hadde portugiseren vist Hødd-forsvaret hvilken trussel han var.

Med en heading på hjørnespark like utenfor, et skudd som strøk stolpen og to driblinger som måtte stoppes begge gangene av siste mann, hadde vingen fra Potugal brettet ut sin brede kompentanse.

Spilleren, som ligger på femteplass på Obos-børsen, stjal ballen høyt i banen og kunne utfordre Hødd-forsvaret. Braga kunne skutt, men så til sin lagkamerat ved siden av han.

– I garderoben snakker treneren om at vi alltid bør prøve å skare lagmål, så jeg prøvde å sende ballen til min lagkamerat. Uheldigvis var midtstopperen deres i veien, forteller Braga til Nettavisen.

Braga skulle få en nærmest identisk sjanse i andreomgang, der han skulle få mulighet til å revansjere den misbrukte sjansen. Forbi den samme midtstopperen kom det en annen å skulle spolere Bragas skåringsmuligheter, som skulle føre til hjørnespark.

Det hjørnesparket skulle få alle mossinger noe å juble for.

Et dypt innlegg på bakerste stolpe gjorde det krevende for hjemmelaget å følge markeringene. Bortelagets Marius Andresen plukket ut sin lagkamerat Sivert August Felde Haugli i Hødds sekstenmeter, som banket inn ledelsen kontant til gjestene.

– Det var egentlig bare et innlegg på bakerste stolpe som blir headet på tvers, og så bare setter jeg ut en tå. Det var ikke så mye mer spektakulært enn det egentlig. Det hadde vært diggere hvis det var en heading som klasket rett inn fra corneren, forteller Haugli.

Hødds trener Ørjan Heiberg står bak suksessen til Hødds enorme statistikk på dødballer. I fjorårets sesong slapp ikke Hødd inn en eneste dødball på hjørnespark. Han er enig i at det er tøffere og mer fysiske lag i Obos-ligaen.

– Ja, det er det ingen tvil om. Vi møter mye mer forberedte lag som er smartere og har bedre fysikk. Moss hadde sju-åtte cornere og da kan det bli farligheter. Litt surt er det, og det kommer på et litt dritt tidspunkt der vi egentlig bare skal angripe for å skåre 1-0, og så kommer den i fleisen.

Hødd hadde sine muligheter, og spesielt farlig frempå var Alfred Scriven. Norsk-kenyaneren stod med null skåringer før dagens kamp, og var sugen på å åpne årets målkonto.

Spissen fikk både ett, to og tre forsøk, før den endelig satt i kassa. Det var en lettelse for Hødd-spissen.

– Jeg får et par store sjanser som jeg føler jeg burde satt. Det var deilig å skåre. Jeg var frustrert med meg selv med at jeg ikke hadde skåret enda. Da jeg gikk ut på banen i dag, sa jeg til meg selv at jeg måtte skåre, forteller Scriven.

Moss-trener Thomas Myhre var tydelig skuffet etter hjemmelagets sene utligning.

– Vi er selvfølgelig skuffet fordi vi ledet 1-0. Dette er andre bortekampen på rad nå hvor vi har ledet når det gjenstår sju-åtte minutter, og så sluppet inn på slutten. Sum av summarum er det vel greit, men vi er skuffet.

– Håpløst!

Moss rullet opp i det andre minuttet med Claudio Braga på venstreflanken. Portugiseren la inn et innlegg som gikk rett i Hødd-forsvarets blokk. Ballen ble skjermet av en feilvendt Sebastian Pedersen som ventet på sin imøtekommende og rettvendte Braga som banket ballen like utenfor mål.

Hødd kom farlig frempå i det åttende minutt.

En lang ball fra Erlend Hellevik Larsen endte opp i Moss’ sekstenmeter der Thomas Rømo Lillo stusset ballen videre. Torbjørn Kallevåg plukket opp kula i det lille bakrommet det var å spille på, og plukket ut Alfred Scriven i boksen. Norsk-kenyaneren fikk ikke det treffet han håpet på, og headet ballen en armlengde utenfor mål.

Moss skaffet seg hjørnespark i det 18. minutt. Innlegget fra Alexandersson endte opp hos Braga som svevde på første stolpe. Kunstneren hos Moss møtte ballen med for spiss vinkel og sendte den like utenfor mål.

Like etter kom det farligheter ut av ingenting. Moss-keeper Mathias Eriksen Ranmark fikk ballen i beina i etablert spill og tok seg all tid i verden. Hødd-spiss Scriven kom brått på keeperen, hvor Ranmark spilte ballen i beina på spissen. Heldigvis for bortelagets keeper ble det ingen avisoppslag å skrive om.

Direktesport-kommentator Erling Ytterland var ikke veldig imponert over kaldfisken.

– Tar sjanser der! Scriven holdte på å vinne den. Håpløst av Ranmark.

I det 33. spilleminutt så hjemmepublikummet på Høddvoll fint kombinasjonsspill fra laget deres. Angrepet som nærmest gikk gjennom hver eneste blåkledde spiller, endte opp hos Peder Nersveen på innlegg som headet ballen over mål og landet trygt oppå nettaket.

Tre minutter senere mistet Hødds stortalent Syver Skundberg Skeide ballen på siden som siste mann. Som verst tenkelig scenario for Hødd, var det Braga som snappet opp ballen og utfordret én mot én med Hødd-stopper Marius Svanberg Alm. Duellen var det Alm som kom best ut av, som stoppet en farlig krysser mot vidåpne Alexander Lien Håpnes.

Ytterland mener situasjonen kunne blitt utnyttet annerledes.

– Kan muligens skyte der. Velger å prøve og spille ballen, men det burde du ikke ha gjort!

Like etter hvilen fikk Hødd prøve seg på hjørnespark. Innlegget spratt før den rakk å komme inn i femmeteren, men gikk tvers gjennom fem mann og rett i fanget på umarkerte Scriven. Spissen fyrte av en suser med retning Ranmarks bur, men ballen ble stoppet av Moss’ englevakt Faites-Prevu Makosso som tok imot skuddet på streken.

I det 55. minutt kom nok en gang dødsfarlige Braga mot Hødd-forsvaret. Portugiseren dro av Alm i deres andre duell, men kaptein Nersveen kom til utsetningen, og sendte ballen ut til hjørnespark før noe skudd ble avfyrt.

På det oppfølgende hjørnesparket kommer det inn en høy svever fra bortelaget. På bakerste stolpe fikk Marius Andresen nikke ballen inn i farlig rom i boksen. Til Kråkevingens store begeistring fant han lagkamerat Sivert August Felde Haugli som klasket til ballen i nettaket fra snaue tre meter, og sendte gjestene i føringen.

Hjemmelaget fikk et frispark like utenfor sekstenmeteren til Moss minutter senere. Dødballen ble slått knallhardt mot Sander Munkeby Sundnes som headet ballen mot mål, men greide ikke styre den under Ranmarks tverrligger.

I det 84. minutt utlignet hjemmelaget i grevens tid. Et dypt Hødd-innlegg fant Alfred Scriven inne i boksen og headet ballen mesterlig nede i keeperhjørnet fra fjorten meter. Hjemmepublikummet kunne se sin spydspiss sette inn sitt første mål for sesongen.

– Han er en bra fotballspiller, Alfred Scriven, men sliter litt med antall skåringer, forteller Ytterland.