RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hodebry for Hareide

Sist oppdatert:
Minst tre nye spillere må inn i laget til Norges kamp mot Skottland. Hvem?

LJUBLJANA (TV 2 Nettavisen): Landslagssjef Åge Hareide har kalt inn Egil Østenstad i den norske troppen fordi han tviler på at Steffen Iversen rekker onsdagens kamp mot Skottland.

Iversen forlot banen skadet etter bare fem minutter da Norge vant 3-2 over Slovenia lørdag.

- Steffen er veldig tvilsom til onsdag, sånn det ser ut nå. Men det har skjedd undere før, sa Hareide til TV 2 Nettavisen søndag. Iversen selv var imidlertid hakket mer optimistisk.

Tre suspendert
John Arne Riise er tilbake fra karantene, mens Jon Inge Høiland, Erik Hagen og Morten Gamst Pedersen fikk gult kort og må stå over hjemmekampen onsdag kveld.

- Jeg er nødt til å gjøre noen endringer på grunn av gule kort, og kanskje ikke de endringene som vi i utgangspunktet ikke hadde tenkt oss, konstaterte landslagssjefen søndag.

- Det blir en balansegang i forhold til hvor mye en kan skifte på et lag uten å miste sikkerheten i laget. Det blir hodebryet fram til onsdag, å komponere laget.

Tommy Svindal Larsen er ikke helt utelukket ennå, og kan bli aktuell for en plass i startoppstillingen hvis han friskmeldes fra leggskaden han pådro seg på landslagstrening onsdag.

I tillegg må Hareide ta hensyn til den belastningen lørdagens tøffe batalje i Celje påførte spillerne.

- Jeg tror alle har lyst til å spille, men mange vil nok kjenne gårsdagens kamp sterkt på kroppen de nærmeste dagene. Jeg tror likevel det skal gå bra, for positive opplevelser føles så mye bedre. Det er ingenting som kan matche det å vinne fotballkamper i forhold til det å restituere seg, kommenterte Hareide.

Riseth som back?
Med Erik Hagen og Jon Inge Høiland ute av forsvaret og Morten Gamst Pedersen ute av midtbanen, kan både Brede Hangeland og Vidar Riseth få plass i det norske forsvaret som skal stoppe skottene.

Spørsmålet er hvor Hareide velger å bruke John Arne Riise: På midtbanen eller som venstreback.

Norge ønsker også mer bredde i laget i hjemmekampen mot Skottland, noe Alex Valencia kan bidra med på høyresiden. Bredde på venstre side er det vel bare Riise som kan tilføre laget på naturlig vis når Gamsten er suspendert.

- Vi er nødt til å utfordre skottene på kantene, komme rundt og slå innlegg. Skottland ser nok dette som siste mulighet til å slåss om andreplassen, mens vi har muligheten til å kappe inn på Italia. Jeg håper vi kan være litt friskere i beina enn Skottland.

Norge møter Skottland på Ullevaal Stadion onsdag kveld. Skottland har sju poeng etter sju runder, mens Norge står med 12 poeng og innehar andreplassen bak Italia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere