RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

Hodeløs manøver sendte Cav i bakken

Sist oppdatert:
Sky-rytteren startet uforskyldt et stort massvelt i Giro d'Italia. Se bildene her!

HORSENS/OSLO (procycling.no): Mark Cavendish var i full gang med å angripe nok en etappeseier, da Roberto Ferrari (Androni-Venezuela) fant ut at han skulle endre bane i spurten.

Det er som kjent ikke rom for å gjøre dette innenfor sykkelsporten. Dermed gikk det som det måtte gå: Massevelt!

Cavendish forsøkte å bremse ned, men fikk forhjulet klippet. Han ble regelrett hoppet over av Farnese Vini-rytter Elia Favilli, men kaoset var allerede igang.

Pier Paolo De Negri (Farnese-Vini), Mickael Delage (FDJ-BigMat), William Bonnet (FDJ-BigMat), Sascha Modolo (Colnago), Michal Kwiatowski (Omega Pharma-Quick Step) og sammenlagtleder Taylor Phinney (BMC Racing) gikk ned i den samme velten.

Kristoff måtte stanse opp
Verken Thor Hushovd eller Alexander Kristoff var direkte involvert i velten. Hushovd ble nummer seks, mens Kristoff fulgte på plassen bak ham igjen.

- Jeg ble egentlig hindret på oppløpet. Jeg klarte ikke å komme meg i utgangspoisjon, da velten skjedde mot slutten. Jeg måtte stoppe og trå, og da var det for langt fram, sier Kristoff til procycling.no.

Han tror likevel ikke at han hadde klart å tukte etappevinner Matthew Goss i spurten:

- Jeg tror ikke jeg hadde vunnet, men jeg tror jeg kunne tatt en topp 5-plassering. Beina var greie i dag, men hånda er fortsatt vond. Nå blir det godt med hviledag og prøve å legene sårene litt. Jeg håper beina er enda bedre om en dag eller to.

Kristoff gikk som kjent i bakken under søndagens etappe.

Skylder på Cavendish
Selv om TV-bildene viser at Androni-Venezuela-rytteren gjør en håpløs manøver, virket det på Thor Hushovd som om den lille briten kunne skylde seg selv.

- Det gikk ekestremt fort i spurten i dag. Velten skjedde rett på siden av meg, men Cavendish kjørte jo bare inn i ham, sier Hushovd, som naturlig nok var bekymret for lagkamerat Taylor Phinney med tanke på lagets videre virke i rittet.

- Det er lagtempoen som blir mest viktig nå, påpekte nordmannen.

Phinney ble undersøkt i en ambulanse, men ankom etterhvert målområdet med en ispose rundt ankelen. Der fikk han utlevert trøya som viser at han leder Giro d'Italia også etter dag tre av rittet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HER GÅR DET GALT: Mark Cavendish ligger allerede i asfalten, mens Taylor Phinney (i rosa til venstre) straks er på vei ned. Til høyre ser man hvordan gruppa til Thor Hushovd går klar av den stygge velten.
HER GÅR DET GALT: Mark Cavendish ligger allerede i asfalten, mens Taylor Phinney (i rosa til venstre) straks er på vei ned. Til høyre ser man hvordan gruppa til Thor Hushovd går klar av den stygge velten.

Rytterne reiser videre mot Verona i kveld, der det er hviledag tirsdag. Så venter lagtempo i den italienske byen. Der har selvsagt BMC Racing nytte av en Phinney i godt slag.

- Jeg føler meg bedre nå. Da jeg lå på bakken var jeg litt forvirra og i lettere sjokk. Jeg begynte å føle meg bedre da jeg kom inn i ambulansen, forteller Phinney ifølge cyclingnews.com.

Les referat fra etappen under resultatene!

Resultater:
1. Matthew Goss (Orica GreenEdge)
2. Juan José Haedo (Team Saxo Bank) samme tid
3. Tyler Farrar (Garmin - Barracuda) st
4. Arnaud Demare (FDJ-Big Mat) st
5. Mark Renshaw (Rabobank) st
6. Thor Hushovd (BMC Racing Team) st
7. Alexander Kristoff (Katusha Team) st
8. Romain Feillu (Vacansoleil) st
9. Roberto Ferrari (Androni Giocattoli) st
10. Fumiyuki Beppu (Orica GreenEdge) st

Sammenlagt:
1. Taylor Phinney (BMC Racing Team) 9.24.31
2. Geraint Thomas (Sky Procycling) +9
3. Alex Rasmussen (Garmin - Barracuda) +13
4. Manuele Boaro (Team Saxo Bank) +15
5. Ramunas Navardauskas (Garmin - Barracuda) +18
6. Gustav Erik Larsson (Vacansoleil - DCM Pro Cycling Team) +22
7. Brett Lancaster (Orica - GreenEDGE) +23
8. Matthew Goss (Orica - GreenEDGE) s.t.
9. Marco Pinotti (BMC Racing Team) +24
10. Jesse Sergent (RadioShack-Nissan) +26

Slik gikk det til:

190 kilometer sto på menyen for rytterne under dag tre av Giro d’Italia. Foran etappen ble den nylig avdøde ordføreren i Horsens, og Wouter Weylandt hedret under en minnemarkering. Weylandt omkom under tredje etappe av fjorårets utgave.

Avslutningsvis skulle man igjennom tre runder a 14,6 kilometer i Horsens sentrum. Man skulle også ta seg over Danmarks tredje høyeste punkt i det som var den siste av tre etapper på dansk jord i årets ritt.

Alfredo Balloni (Farnese-Vini), Mads Christensen (Saxo Bank), Ramunas Navardauskas (Garmin-Barracuda), Martijn Keizer (Vacansoleil), Miguel Minguez (Euskaltel-Euskadi) og Reto Hollenstein (Team NetApp) dannet dagens brudd.

Av disse lå Garmin-rytteren best plassert i sammendraget på en 6.-plass. Det gjorde at de seks ikke fikk mer enn fire minutters avstand tilbake til hovedfeltet.

Da det nærmet seg Horsens, begynte BMC Racing, Orica-GreenEDGE og Team Sky å kutte ned på avstanden.

Ved begynnelsen av de tre avsluttende rundene var avstanden nede i 1 minutt og 40 sekunder. Hovedfeltet hadde med andre ord stålkontroll.

På de siste to rundene fikk Christensen lov til å vise seg litt fram for hjemmepublikummet, men det var liten tvil om at dette kom til å ende med en massespurt.

Med litt over to mil igjen til mål var feltet igjen samlet.

19 kilometer fra mål prøvde et annet hjemmehåp lykken. Som under søndagens etappe, gikk Lars Ytting Bak (Lotto-Belisol) i brudd. Det forsøket varte i åtte kilometer.

Som ventet ble det samlet spurt i Horsens. Det gikk som planlagt helt til Roberto Ferrari (Androni-Venezuela) fant ut at han skulle endre bane i spurten. Mark Cavendish kjørte inn i ham, og smalt i asfalten.

Deretter ble han regelrett overkjørt av en Farnese-Vini-ryttere, før et titalls andre ryttere også gikk i bakken. Blant dem var sammenlagtleder Taylor Phinney som forlot etappen i ambulanse.

Matthew Goss (Orica-GreenEDGE) vant etappen, foran Juan José Haedo (Saxo Bank) og Tyler Farrar (Garmin-Barracuda). Thor Hushovd ble nummer seks, og Alexander Kristoff nummer sju.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere