ZALGIRIS VILNIUS-BODØ/GLIMT 2-2

Zalgiris sjokkerte Bodø/Glimt i den første kampen i den siste kvalifiseringsrunden til Europa Conference League-gruppespillet. Hjemmelaget fra Litauen tok ledelsen ved Tomislav Kis etter syv minutter.

To scoringer av Ulrik Saltnes snudde kampen etter pause. Bodø/Glimt så lenge ut til å ta en seier og sikre seg et godt utgangspunkt, men en sen scoring av Zalgiris sørget for uavgjort før returkampen på Aspmyra.

- Det må bety mer og vi må forvente mer av de som kommer inn. De er ikke med på å løfte oss i dag, dessverre, sier Kjetil Knutsen etter kampen.

Treneren var ikke fornøyd med hvordan laget fremstod etter at de snudde kampen.

- Vi blir feige. Vi spiller mer bakover enn fremover, sier han videre.

Hjemmelaget fra Litauen tok ledelsen etter at et innlegg fra høyre fant veien helt frem til Kis som enkelt kunne sette ballen via Nikita Haikin og i det nærmeste hjørnet. Scoringen kom etter en kommunikasjonssvikt og kollisjon mellom Patrick Berg og Sondre Brunstad Fet.

- Grusom start for Bodø/Glimt, uttalte Direktesports kommentator Stian Høgland.

- Utrolig heldige

Og verre kunne det fort ha blitt for Glimt like etterpå. Hugo Vidémont banket en ball i tverrliggeren kort tid etter 1-0-scorungen, før Karolis Uzela klemte ballen i stolpen minutter etter det igjen. Med maks uttelling kunne Zalgiris ha gått til hvilen med en tremålsledelse.

- Glimt er så utrolig heldig. Glimt er kjempeheldig som ikke ligger under med både to og tre. Nå er det på tide å våkne Bodø/Glimt, fortsatte kommentatoren.

I Direktesport-studioet var også tidligere Glimt-profil Trond Olsen. Han var tydelig på hva laget måtte endre.

- De må få rettet litt og justert på spenningsnivået. Kjetil Knutsen må få med seg de rutinerte spillerne for å få orden på det, sier Olsen hos Direktesport.

- Vi starter passivt og taper avgjørende dueller, sa Glimt-trener Knutsen selv før andre omgang.

Heller ikke Kjetil Rekdal var særlig imponert over det Glimt presterte.

- Det å ut som Bodø/Glimt stod igjen på flyplassen i Bodø. De var ikke med de første 20 minuttene av kampen, sier Rekdal som var gjest hos VGTV underveis i kampen.

Effektive etter pause - kalddusj rett før slutt

Til tross for at Bodø/Glimt tok over banespillet utover i første omgang slet Kjetil Knutsens menn med å skape sjanser. Ifølge statistikken produserte ikke Glimt en eneste sjanse før hvilen.

- Det er det største problemet, var den klare meldingen fra Rekdal halvveis.

Knutsen valgte å kaste inn nysigneringen Amahl Pellegrino inn etter pausen. Det satt umiddelbart fart i gultrøyene.

Ulrik Saltnes utlignet allerede etter 49 minutter da han stusset inn en corner ved første stolpe. Fem minutter senere snudde samme mann kampen da han dunket ballen i mål fra drøyt 20 meter.

- Jeg følte vi hadde fortjent bedre, og jeg følte vi var det beste laget, sier Saltnes selv etter kampen.

Zalgiris skapte noen farligheter utover i andre omgang uten å få uttelling, men på overtid stanget Elhadji Pape Diaw inn en corner og sørget for 2-2 og uavgjort.

Dermed må Glimt reise hjem til Bodø med og konstatere at kampen om gruppespill lever mellom de to algene.