*Nettavisen* Sport.

Hodestups ut av VM

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Norge ydmyket av Canada.

03.05.09 18:46

NORGE - CANADA 1-5:

Når man har kniven på strupen, er det ikke spesielt gunstig å måle krefter med en av verdens beste hockeynasjoner. Akkurat det fikk de norske iskrigerne erfare i søndagens VM-kamp mot Canada.

De hvite og røde brukte nemlig bare 4 minutter og 40 sekunder på og ta ledelsen mot Roy Johansens gutter, og selv om Norge klarte å skape ny spenning, var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne.

Nådde ikke opp
Matthew Lombardi sendte Canada i føringen, mens Mats Zuccarello Aasen sørget for å bringe balanse i regnskapet etter 12.53 av første periode. Deretter handlet alt om Norges motstander.

To raske mål av Dan Hamhuis og Steve Stamkos gjorde jobben svært tung for våre beste menn, og ved første pause måtte de finne seg i og ligge to mål bak.

Det ble fort flere. I løpet av andre periode ble nemlig det meste avgjort. Jason Spezza ordnet 4-1, mens Drew Doughty kunne sette inn kanadiernes femte etter 32.07 av kampen.

Siste periode endte målløst, og dermed ble 1-5 sluttresultatet.

Hodestups ut
Tapet betyr at Norge nå er ute av kampen om en kvartfinaleplass. Laget står med kun ett poeng i sin mellomspillgruppe, og ligger fem poeng bak Hviterussland på den viktige fjerdeplassen.

Canada leder gruppen oppskriftsmessig med ni poeng, mens Finland følger like bak med kun dårligere målforskjell. Tsjekkia ligger som nummer tre med sine seks poeng.

Roy Johansens menn kan fortsatt styre unna sisteplassen i gruppe F, men da må Slovakia feies av banen i siste kamp. Slovakene ligger bare ett poeng foran Norge.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.