Gå til sidens hovedinnhold

Hodgson overtar Finland

Roy Hodgson blir landslagstrener for Finland. Viking-treneren overtar sommeren 2006.

Det har lenge hersket spekulasjoner rundt trener Roy Hodgsons fremtid.

Mandag kom avgjørelsen. Hodgson blir finsk landslagssjef fra sommeren 2006.

- Vi har inngått en avtale med det finske fotballforbundet om at Roy Hodgson overtar som landslagssjef fra høsten 2006. Dette var ikke vårt første ønske. Vi ønsket å forlenge med Roy til 2008. Grunnen til at vi ville ha ham med videre, er at han har hevet laget, sier Viking-formann Ole Rugland på pressekonferansen.

- I løpet av det året han har vært i Viking, har han hevet hele klubben flere hakk, skryter Viking-formannen.

- En god løsning
Roy Hodgson er glad for at Viking kom frem til en løsning med det finske fotballforbundet.

- Jeg er veldig fornøyd med at det lykkes dem i å komme frem til en løsning. Jeg har savnet å være trener i internasjonal landslagsfotball, det har lenge fristet meg etter perioden med Sveits, forteller Hodgson.

Den tidligere treneren i blant annet Inter, Udinese, Blackburn og FC København lover imidlertid å gjøre alt for Viking det neste året.

- Jeg lover å hjelpe klubben å bli bedre og skape gode resultater frem til jeg tar over Finland, sier han.

Kontaktet for 3-4 uker siden
Hodgson ble kontaktet av representanter for det finske fotballforbundet for 3-4 uker siden. Ole Rugland ville ikke gi slipp på treneren, men måtte til slutt gi tapt.

- Jeg ble kontaktet for 3-4 uker siden, og ga beskjed til Ole med en gang. Etter det har vi forhandlet og kommet frem til denne løsningen. En intelligent løsning, sier han.

- Min første reaksjon var «nei». Vi ville ha ham med videre. Men nå gikk ikke det, og dermed ble det dette alternativet, forklarer Rugland.

Ryktene om at Hodgson var aktuell for Finland, dukket opp i et finsk ukeblad i helgen. På pressekonferansen på Viking Stadion mandag ettermiddag ble ryktene bekreftet.

- Vi ville gå ut med dette nå, for å hindre nye rykter. Jeg gleder meg til å trene et landslag igjen. De siste årene har jeg hele tiden byttet på å trene landslag og klubblag. Det er ikke utenkelig at jeg kommer til å trene et klubblag etter Finland igjen, mener Viking-treneren.

Ville hatt ham i januar
Finland ønsket i første rekke Hodgson fra og med 1. januar, men Viking nektet. Dermed overtar han først etter sommeren 2006.

- Det finske landslaget ville ha meg 1. januar, men det ville ikke Viking gå med på. Den løsningen vi kom frem til til slutt, er jeg meget tilfreds med. Jeg ville blitt svært lei meg om vi ikke kom frem til dette, varsler Hodgson.

- Jeg ville trene Finland fra og med starten på kvalifiseringen. Målet blir fotball-EM 2008. Denne sesongen har ikke Finland sjansen til å komme til VM, forklarer treneren.

Må skifte midt i sesongen
Nå må Viking skifte trener midt i sesongen neste år:

- Når en klubb skifter trener midt om sommeren, er det som regel fordi treneren har gjort det dårlig. Men slik blir det ikke i dette tilfellet. Nå har vi god tid til å finne en ny trener, innen 1. august 2006, hevder Rugland.

- Vil Dere få hjelp av Roy Hodgson i jakten på en ny trener?

- Det er ikke utenkelig at vi får råd fra ham, svarer Rugland.

Hodgson vil gledelig hjelpe Viking.

- Vil de ha mine råd, skal de få dem, bekrefter han.

Blandede følelser
Ole Rugland innrømmer at han mottok beskjeden fra Hodgson om at han ville takke ja til Finland med blandede følelser.

- Jeg ble ikke sjokkert. Med en slik trener visste vi at han før eller senere kom til å forlate oss. Men jeg håpet jo at det å trene Viking videre var like attraktivt som å trene Finland, men det var det dessverre ikke for Roy, innrømmer Rugland.

- Ble du skuffet?

- Jeg hadde flere søvnløse netter, ja, men skuffet ble jeg ikke. Jeg har forståelse for at Roy vil trene Finland, men det var lite kjekt at han ikke ville bli i Viking. Uansett mener jeg at løsningen med at han trener Viking frem til sommeren 2006 er god. Jeg har en god magefølelse, svarer han.

Roy Hodgson ledet sin første kamp som Viking-trener i juli i fjor. Siden den gang har han snudd opp ned på Viking. Da han overtok midt i sesongen i fjor var Viking nedrykkskandidat. Denne sesongen kjemper klubben om medalje.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene