RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hodgson så ingenting

Det er mange måter å telle målsjanser på. Viking-trener Roy Hodgson har sin helt spesielle måte.

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): Roy Hodgson er ikke som alle andre trenere.

- Det var ikke én eneste målsjanse i hele kampen, var det første Viking-trener Roy Hodgson sa til en måpende presseflokk. Hodgson er riktignok et utradisjonelt innslag i den norske trenerstaben, men hans gamle mattelærer bør nok stilles opp mot veggen etter svenskens noe overraskende uttalelse.

TV 2 Nettavisen hadde 6-4 i favør LSK i sin uformelle sjansestatistikk, men en tydelig skuffet Viking-sjef var meget klar – og skuffet – etter 2-0 tapet på Åråsen, selv med en liten presisering i etterkant.

- Det var en veldig jevn kamp, med svært få sjanser. Det burde blitt 0-0, sa Hodgson rett etter kampen.

Rösler uforstående
Uwe Rösler rister på hodet når TV2 Nettavisen siterer Viking-treneren, og ramser kjapt opp flere av sitt eget lags målsjanser.

- Bjørn Helge Riise bommet på åpent mål, Arild Sundgot får to ganger heade fra meget kort hold og har dessuten også et skudd fra 12 meter - i tillegg til de to målene vi scorer.

Lillestrøm-sjefen ønsker likevel ikke å gjøre narr av sin trenerkollega lenger vest.

- Roy er en meget fin fyr, og har atskillig mer erfaring enn meg – det er mye jeg kunne lært av ham.

Neppe når det gjelder matematikk, men sannsynligvis på fotballfronten. Da den gamle Inter-treneren fikk summet seg litt, innrømmet han også at nederlaget ikke var verdens undergang.

- Vi har spilt ni kamper uten tap, så tapet måtte komme. Likevel så hadde vi fortjent et poeng, vi presset på i andreomgangen, og deres andremål kommer som en følge av at vi har flyttet så mange spillere opp på banen.

God tid
Og: Fortsatt er det lenge igjen. Hele ti runder - selv om Viking-treneren påstå det var elleve - og med et Start som glipper litt for tida, så er det ingen tvil om at Viking fortsatt er med i gullkampen.

- Vi har problemer mot Lillestrøm, og finner måten de spiler på vanskelig. Likevel er dette bare en av mange kamper, og en kombinasjon av uflaks og udyktighet er grunnen til at vi ikke får poeng her i dag, sier en ikke veldig bekymret Brede Hangeland.

Noen diskusjon på om det var noen god idé å stille med en småskadet Anthony Basso i mål ville imidlertid Viking-kapteinen ikke være med på. Franskmannen var noe usikker før bortekampen på Romerike, og kunne på en god dag hindret minst en av scoringene.

Nekter å kritisere keepervalget
- Jeg går ikke med på å kritisere mine egne lagkompiser, her står vi og faller vi sammen som et lag.

- Hvis ledelsen mente det var greit å stille med en halvfrisk spiller, så har jeg full tillit til det.

Trener Roy Hodgson sa etter kampen at både Basso selv og Vikings fysioterapeut hadde friskmeldt Basso til LSK-kampen, men medga at den 26 år gamle franskmannen ikke så ut til å være helt i toppslag i et par av situasjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere