*Nettavisen* Sport.

Hodgson skylder på banen

Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix

Men innrømmer at England ikke spilte bra i VM-kvalifiseringskampen mot Polen.

17.10.12 20:21

POLEN - ENGLAND 1-1:

VM-kvalifiseringskampen mellom Polen og England, som skulle spilles tirsdag, ble utsatt på grunn av et heftig regnvær over Stadion Norodowy.

Dermed måtte spillerne vente 20 timer før de fikk kjempe om viktige poeng i veien mot VM i Brasil. Onsdag braket de sammen.

England var klar forhåndsfavoritt, selv om Polen er regnet som en god nummer to i gruppa, men fikk store problemer mot hardtarbeidende polakker.

Wayne Rooney scoret for engelskmennene etter halvtimen spilt, og løvene gikk til pausepraten med en noe ufortjent 1-0-ledelse.

Men det var rettferdigheten som seiret til slutt. Kamil Glik headet inn 1-1, og sørget for at det ble poengdeling.

Roy Hodgson, som ennå ikke har tapt en landskamp siden han overtok etter Fabio Capello, gikk dermed på sitt andre poengtap i VM-kvalifiseringen, men topper likevel gruppe H med åtte poeng etter fire kamper. Montenegro har én kamp mindre spilt og ligger kun ett poeng bak. Også Polen, som har fem poeng, kan gå forbi England dersom de vinner sin fjerde kamp.

- Det er ikke blant våre beste opptredener, skal jeg være ærlig. Jeg vet at spillerne er skuffet, men det er mange faktorer som spilte inn i dag, mener Hodgson, ifølge Sky Sports.

- Banen var vanskelig å spille på. Den var veldig våt og ballen beveget seg ikke bra. Det måtte bli en langpasningskamp. Vi kan unnskylde spillerne noe av det dårlige spillet på grunn av banen. I tillegg måtte vi tilbringe 36 ekstra timer på hotell. Det gjorde oss ingen tjeneste.

Den engelske landslagssjefen er fornøyd selv om det ble poengtap.

- Jeg er fornøyd med ett poeng ettersom vi ikke spilte bra nok til å vinne kampen. Jeg tror dette poenget, på bortebane, kan vise seg å bli veldig viktig.

Hodgson fant faktisk flere positive faktorer å trekke ut av en kamp der den engelske spillerne langt fra imponerte.

- Vi fikk med oss poeng og viste karakter. Det varmer hjertet mitt at vi er ubeseiret etter elleve kamper, og at selv når vi ikke spiller opp mot vårt beste, kan vi få noe ut av kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.