Hodgson sparket i Liverpool

Foto: ANDREW YATES (Afp)

Kenny Dalglish overtar.

08.01.11 13:14

Det ble klart like etter klokka 12 lørdag.

Liverpool-manageren skal være enig med klubben om en sluttpakke, men forsvinner selvsagt grunnet de svake resultatene. Han er den første Liverpool-manageren på 52 år som forlater klubben uten å ha vunnet et eneste trofé.

- Vi er takknemlige for Roys innsats de siste seks månedene, men begge parter skjønte at det var i klubbens beste interesse at han ga seg som manager nå, skriver Liverpool i en pressemelding.

- Trist at jeg ikke fikk tid
Hodgson selv innrømmer at Liverpool-jobben muligens er den hardeste han har hatt.

- Det er trist at jeg aldri klarte å sette mitt preg på Liverpool, og at jeg ikke fikk tid til å hente inn nye spillere i overgangsvinduet. Jeg kan imidlertid ikke gjøre annet enn å ønske laget lykke til videre. Det er flere verdensklassespillere her.

Her kan du lese hele Liverpools pressemelding.

Han overtok Liverpool-jobben fra Rafael Benítez, etter å ha ført Fulham til Europa League-finale i mai, men lyktes aldri i jobben. Liverpool ligger nå på 12. plass i serien, men har vært voldsomt ustabile denne sesongen. Den siste drøye uka har laget tapt for Blackburn og Wolverhampton, og slått Bolton.

Legende inn
Liverpool spiller borte mot Manchester United i FA-cupen søndag, og legenden Kenny Dalglish (59) vil lede Liverpool i den kampen - og også i resten av sesongen - 11 år etter at han sist var manager, den gangen for Celtic.

- Vi er overlykkelige over at han vil lede oss i den kampen, og i resten av sesongen, sier Liverpool-eier John Henry.

- Kenny er ikke bare en legende. Han er også tidenes tredje mest suksessrike Liverpool-manager, legger han til.

Dalglish skal slite med å vinne trofeer i serien for Liverpool denne sesongen, men tok tre seriegull og to seriesølv som manager for klubben fra 1985-1991. Han ledet den gangen også laget til tre FA-cupfinaler, hvorav to ble vunnet.

Senere ledet han også Blackburn til gull og sølv i Premier League, og kanskje kan han lede Liverpool til seier borte mot Manchester United i FA-cupen lørdag.

Håpet ble nok i alle fall større for Liverpool-fansen lørdag.

- Ingen som er glad i denne klubben har vært fornøyd med sesongen så langt, og vi har etter hvert sett nøye på hvordan vi skal stå best mulig rustet for resten av sesongen. Kenny gir oss en masse erfaring og lederskap, sier formann Tom Werner.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.