Gå til sidens hovedinnhold

Hodgson stakk i sinne

En illsint Roy Hodgson nektet å snakke med spillerne etter nederlaget mot Brann.

BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): BRANN - VIKING 2-1: Viking ville med seier over Brann mandag kveld igjen slengt seg med i gullstriden.

Men Brann vant kampen 2-1 etter å ha kommet kraftig tilbake etter sidebyttet. Etter oppgjøret forsvant Vikings trener Roy Hodgson fra Brann Stadion i sinne - uten å snakke med spillerne. Hodgson nektet å stille til intervju, og ble filmet mens han presset seg forbi en rekke personer og ut av stadion.

Her finner du kampfakta, spillerbørs og minutt for minutt-referat.
Se alle scoringene gratis på web-TV.

- Han ville ikke snakke med oss etter kampen. Så jeg vet ikke hva han synes om dette. Men vi kommer garantert til å få høre det i morgen, forteller Vikings Toni Nhleko til TV 2 Nettavisen.

- Utrolig skuffende
Han har tidligere spilt for Brann, og innrømmer at returen til sin gamle hjemmerarena nærmest ble et mareritt.

- Utrolig skuffende. Enkelt og greit. Hadde vi vunnet kampen, ville vi hengt oss skikkelig med i medaljestriden. Nå må vi virkelig reise oss til hjemmekampen mot Vålerenga om to uker, sier Nhleko.

Vikings midtstopper Frode Hansen frykter noen kraftige engelske gloser fra Roy Hodgson på tirsdagens trening.

- Roy snakket ikke med oss etter kampen. Først i morgen får vi høre det, sier Hansen til TV 2 Nettavisen - vel vitende om at Viking nok en gang sløste vekk muligheten til å legge press på Lillestrøm, Lyn, Vålerenga og Start i kampen om eliteseriens edleste metall.

- Hva tror du blir Roy Hodgsons dom i morgen?

- Det vet jeg ikke. Men han er helt sikkert skuffet som alle oss andre, svarer han ordknapt.

Åpnet mesterlig
Blåtrøyene fra Stavanger åpnet kampen mesterlig. Egil Østenstad ga Viking ledelsen allerede etter 18. minutters spill, og kun dårlige avslutninger fra gjestene gjorde at Brann ikke måtte gå til pause med flere baklengs.

Men etter sidebyttet kom Brann kraftig tilbake og vant kampen 2-1 etter fulltreffere fra Charlie Miller og Erlend Hanstveit.

Nå skiller det bare to poeng mellom Viking og Brann i kampen om fjerdeplassen og Royal League-spill neste sesong.

- Dette føles bare helt jævlig. Det kan du sitere meg på. Nok en gang ødelegger vi for oss selv. Vi har hatt mange sjanser til å spise oss innpå tetlagene, men går på en ny smell. Vi har bare oss selv å takke, oppsummerer Vikings kaptein Brede Hangeland etter kampen.

Og fortsetter:

- Vi har store muligheter til å vinne denne kampen. Spesielt i første omgang kommer vi til flere store målsjanser, men klarer ikke å sette dem. I andre omgang taper vi først og fremst fordi vi slipper inn noen enkle mål, slår han fast.

Stolt Mjelde
Brann-trener Mons Ivar Mjelde lovpriser sine gutter etter snuoperasjonen mot Viking.

- Vi måtte gå over til en «plan B» etter pause. I første omgang slet spillerne både med underlaget og pasningene. I andre omgang ble vi enige om å spille langt opp mot spissene, som igjen skulle true bakrommet. Det fikk vi uttelling for, slår Mjelde fast.

Branns trener er klar over at det nå kun skiller to poeng opp til Viking og Lillestrøm på henholdsvis femte og fjerdeplass, og fem poeng opp til Lyn på bronse. Men Mjelde nekter å snakke om medalje.

- Nå har vi tre kamper igjen, og målet vårt er å spille så bra at vi sikrer oss plass i Royal League, hevder Mjelde.

- Så du tror ikke på Brann-medalje?

- Når du driver med fotball - aldri tro. Du skal vite, svarer en kryptisk Mjelde.

Brann har etter 23 seriekamper 35 poeng. Viking og Lillestrøm har 37, Lyn har 40 mens Start topper med 44 poeng foran Vålerenga på grunn av bedre målforskjell. Charlie Miller tror Brann har sjansen til bronsemedaljen.

- Serien er veldig jevnspilt i år, og alt kan skje. Fortsetter vi å spille gode kamper som i dag, og står på for hverandre, kan vi selvsagt ta medalje, mener Brann-fansens helt.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant