Gå til sidens hovedinnhold

Hodgsons Twitter-advarsel

Roy Hodgson ber de engelske landslagsspillerne være mer varsomme med bruken av Twitter.

Kontroversielle meldinger på det populære nettsamfunnet har skapt store overskrifter i den engelske leiren de siste dagene. Først gikk Ashley Cole ut med skarp kritikk av Det engelske fotballforbundet (FA) – og torsdag var det Chelsea-kompis Ryan Bertrands tur.

Sistnevnte måtte melde forfall til landslagssamlingen som følge av sykdom, og likte ikke antydningene om at en sår hals skulle være årsaken.

- Tror dere en sår hals kan stoppe meg fra å spille for klubben min eller landet mitt? #yourfuckingnuts dette er alle gutters drøm, skrev Bertrand på Twitter.

I ettertid fjernet han meldingen og beklaget språkbruken.

Synger samme sang
Landslagssjef Roy Hodgson har naturligvis merket seg de siste dagers bråk, og innser at det ikke er heldig. Samtidig vil han ikke kritisere elevene sine i for hard ordelag.

- Vi er alle mennesker. Vi kom ikke til jorda fra en himmelsk instans – og feil kan skje. Samtidig er vi klar over at oppførselen vår blir gransket, sier han ifølge ESPN.

Landslagssjefen kaller den siste tidens to Twitter-episoder for «viktige påminnelser» – og påpeker at FA har stort fokus på spillernes opptreden både på og utenfor banen.

- Vi har en styreformann som er veldig opptatt av at vi omtales på en positiv måte, sier Hodgson – og maner til at alle nå må stå trekke i samme retning.

Det siste billedliggjør han på følgende vis:

- Det er viktig at alle synger den samme sangen, og vi vet alle hvordan teksten på den er. La oss sørge for at vi ikke synger feil.

- Som et intervju
Også Wayne Rooney, som er den idrettsmannen i Storbritannia med flest følgere på Twitter, understreker at spillerne må være bevisst sitt ansvar.

- Vi har et ansvar overfor familiene våre, klubbene våre og landet vårt. Vi må oppføre oss på en ordentlig måte med tanke på de unge spillerne som kommer etter oss, sier han.

- Sosiale nettverk må behandles som om man gjør et intervju – og vi må si det samme som vi ville sagt på TV. Det er folk der ute som vil provosere oss, og vi må være profesjonelle og ikke la oss provosere, tilføyer Manchester United-spissen.

(ANB)

Kommentarer til denne saken