Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hoffs store uke

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Etter å ha slitt i begynnelsen av sesongen, har Espen Hoff (21) opplevd sin beste uke i karrieren. Den endte med hans første hat-trick i Tippeligaen.

VÅLERENGA – ODD GRENLAND 0-3: – Jeg scoret tre mål i cupen mot Strindheim i 2000, men jeg har aldri scoret hat-trick i Tippeligaen. Klart det er stort, men det største er å slå Vålerenga på Ullevaal, sa Hoff til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Se her for kampfakta og spillerbørs

-Løsnet

Hoff hadde bare scoret tre mål hele sesongen for Odd før møtet med VIF, men den siste uken har det skjedd noe. Først var han svært delaktig i nedsablingen av Tromsø (5-0) sist helg, så scoret han da U21-landslaget slo Skottland 3-1. Søndag kom høydepunktet: Hat-trick på landslagsarenaen.

– Det har løsnet for meg i det siste. Endelig, må jeg nesten si. Da jeg traff på det første forsøket som ga 1-0, skjønte jeg at dette var min dag. Utrolig deilig, sa Hoff.

1-0-scoringen var en perle. Hoff dundret til på hel volley med ”galt” ben, og ballen føk i en bue rundt VIF-keeper Bolthof og i mål. Der og da startet Odd-festen – og revansjen fra fjorårets cupfinaletap.

God Holtan

Før scoringen var det en ikke ukjent "tjukk" keeper som holdt laget inne i kampen. Erik Holtan avverget flere store målsjanser, og særlig var redningene fra Morten Berres (nikk) og Freddy dos Santos (alene med keeper) imponerende.

– Det var en lengre periode der Holtan var svært sentral for oss. Han holdt oss inne i kampen, ingen tvil, sa Odd-trener Arne Sandstø til TV 2 Nettavisen.

Sandstø er spesielt fornøyd med lagets effektivitet for tiden.

– Vi har vært skremmende effektive de siste kampene. Vi klarer å stenge rom for motstanderne, være tålmodige og være nøyaktige i overgangene.

Spissproblemene fortsetter

For VIF-trener Kjetil Rekdal blir problemet med å score mål bare mer og mer prekært. Nå satser han på å hente inn en ny spiss før overgangsvinduet stenger 1. september.

– Vi bommer på altfor mange sjanser, nok en gang. Jeg har nesten vurdert å spille spiss selv, sa han etter tapet for Odd.

– Vi har spillere i kikkerten, men det er mye som skal stemme. Vi trenger en spiller som kan gå rett inn på laget. Og det er ikke lett med den økonomien vi har, sa Rekdal.

Ned i sumpa

Spissproblemene gjør at VIF nå ligger rett over nedrykksstreken, med bare 19 scorede mål på 18 kamper (svakest i Tippeligaen).

Odd, derimot, har bare Rosenborg foran seg i målprotokollen, og ligger på en imponerende tredjeplass. Nå er målsetningen å bli bedre enn nummer seks, lagets beste plassering i toppserien siden opprykket i 1998.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!