*Nettavisen* Sport.

Hofstads første seier

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

BIRKEBEINER`N SKISTADION (TV 2 Nettavisen): Tore Ruud Hofstads triumf på 15 kilometeren i NM var hans aller første store seier. Fra før har han nok av andreplasser.

Hurdals-løperen – som bor på Lillehammer – måtte tenke seg lenge om før han fikk gravd fram en seier i seniorklassen.

- Det må være et Norgescup-renn eller noe sånt det. Så det var veldig gøy å vinne her i dag. Nå er jeg jo blitt 25 år, så det var på tide, fastslo han.

Ikke topp
Mannen, med sølv både fra junior- og senior-VM, følte at han gikk et brukbart løp som resulterte i gull på 15 kilometeren i NM.

- Det var ikke noe topp løp. Det var sånn småtungt hele veien. Men samtidig så er det gjerne litt tungt når det går fort.

- Jeg vet jeg kan gå enda fortere enn dette. Og jeg håper at formen er på vei oppover nå, sier han til TV 2 Nettavisen.

Han innrømmer at han var overrasket over at han hadde slått Lars Berger med så mye mot slutten.

- Når jeg lå så pass langt bak Lars til å begynne med, da var jeg sikker på at Lars skulle ta det. Så jeg ble overraska over at jeg hadde tatt ham med så mye på slutten. Men det gikk jo ganske bra mot slutten, sier Ruud Hofstad til TV 2 Nettavisen.

Inn i troppen
Han var til slutt 21,6 sekunder foran Jan Egil Andresen – som på sin side knep seg 4,2 sekunder foran Lars Berger. Andresen gikk seg med det løpet inn i VM-troppen, og går dermed VMs åpningsdistanse.

- Jeg var veldig godt fornøyd med at jeg nå har gått to gode løp på rad. Jeg fikk vist at løpet i Nove Mesto ikke var noen tilfeldighet. Og det var en veldig lettelse, sier Andresen til TV 2 Nettavisen.

Nå tyder alt på at Jan Egil Andresen, Tore Ruud Hofstad, Lars Berger og Ole Einar Bjørndalen får gå 15 kilometeren i VM i Oberstdorf.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.