Team Saxo Banks klassikerstjerne Nick Nuyens ble tirsdag undersøkt i Belgia etter at han måtte bryte Paris-Nice grunnet en vond hofte.

Hos en spesialist i hjemlandet fikk han den sure beskjeden.

Fjorårsvinneren av Flandern rundt har et lite brudd i hoften (høyre side) og må holde seg i ro i 14 dager. Da venter en ny røntgenundersøkelse som vil avgjøre om han kan klatre opp på sykkelen eller ikke.

Det betyr at Nick Nuyens mest sannsynlig mister Flandern rundt (arrangeres 1. april), skriver laget på sin hjemmeside.

- Jeg er langt nede nå, det er en stor nedtur for meg personlig og for laget. Jeg følte virkelig at jeg var på rett spor til Flandern rundt, og så frem til å forsvare fjorårsseieren. Nå vet jeg at det ikke er realistisk. Man kan ikke unngå velt i denne sporten, for det må vi leve med og akseptere, men dette kunne ikke skjedd på et dårligere tidspunkt, sier Nick Nuyens.

Riis: - Trist nyhet
Søndag veltet 31-åringen i prologen under Paris-Nice. I fallet slo han både skulderen og hofta, men de første rapportene tydet på at han likevel ville fortsette etapperittet.

Nuyens forsøkte seg på start mandag, men 31-åringen måtte stå av sykkelen allerede før rytterne var kommet ut av den nøytrale sonen.

Les også: Flandern i fare for fjorårsmesteren

- Vi føler alle sammen med Nick, og vi vet, hvor mye han hadde gledet seg til Flandern rundt. Samtidig er det en trist nyhet for laget. Vi hadde gledet hos til klassikerne med ham som vår kaptein, for Nick har vist klare tegn til formstigning den siste tiden.

- Nå ønsker vi at han kommer tilbake fortest mulig, og så er jeg sikker på, at han vil sette sitt preg på noen andre ritt denne sesongen, forteller Bjarne Riis.