*Nettavisen* Sport.

Hoftun: - Vi kan gå videre

Rosenborg

Rosenborg Foto: Anders Rikter (TV 2 Nettavisen)

LERKENDAL (TV2 Nettavisen): Etter en svært så gavmild periode tettet Rosenborg-forsvaret silen og sørget for at trønderne fortsatt har et visst håp om avansement i UEFA-cupen.

- Når kampen ble som den ble får vi være fornøyd med at vi ikke slapp inn mål. Nå har vi i det minste en reell mulighet til å gå videre. Scorer vi mål i bortekampen holder det med uavgjort, sier Erik Hoftun til TV 2 Nettavisen.

Rosenborg-kapteinen hadde få problemer med å temme gjestenes drøyt to meter lange målmaskinen Nikola Zigic, som ladet opp til Norge-turen med 13 mål på 12 kamper denne høsten.

- Vi hadde bra kontroll defensivt, men dessverre klarte vi ikke å skape nok sjanser og score mål. Ingen tvil om at dette var langt under pari mot en middelmådig motstander, sier han.

Hoftun tror det er fullt mulig å holde nullen også i Serbia.

- Det blir selvfølgelig svært vanskelig, mot et lag som har et svært entusiastisk publikum i ryggen. Men det handler om skjerping, slår forsvarskjempen fast og mer enn antyder at trønderne ikke har vært nok på tå hev defensivt etter at seriegullet var i boks. Fire baklengs mot Bodø/Glimt, seks mot Stabæk og to baller i eget bur mot Bryne er rett og slett dårlig.

- Nå gjelder det å holde konsentrasjonen oppe også når norske lag står på motsatt banehalvdel. Tromsø står for tur lørdag, Bodø/Glimt på Ullevaal neste helg. Vi skal vinne begge kampene, sier Erik Hoftun.

Les Ørjan Bergs reaksjon på utvisningen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.