RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hoftun lever i spenning

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Seriegullet er i havn, men det betyr ikke at spenningen er utløst på Lerkendal.

Søndag kveld sikret Rosenborg seriegullet. Med 2-0 over Molde leder tønderne serien med uinntakelige 17 poeng når fire kamper gjenstår.

Samtidig er Rosenborg utslått både i cup og europacup.

Men det betyr ikke at all spenning er utløst på Lerkendal. Tvert imot.

I løpet av høsten kan det nemlig skje noe som kan få stor betydning for fremtidens RBK-lag: Rosenborgs samarbeidsklubb, Ranheim, kan rykke opp i Adeccoligaen.

Hoftun: - Stort behov
Søndag vant Ranheim, som trenes av tidligere RBK-trener Per Joar Hansen, 4-1 over Bærum i toppoppgjøret i 2. divisjon avdeling 4. Med det tok de et langt sted mot opprykk.

- Vi er inne i vårt tredje år med samarbeid, og Rosenborg har bidratt med en ganske stort årlig beløp for å gjøre dem i stand til å konkurrere om opprykk, forteller sportslig leder Erik Hoftun.

Årsaken til Rosenborgs engasjement i naboklubben, er åpenbar.

- Vi føler det er et veldig stort behov for et Adeccoligalag i Trøndelag, primært i Trondheim. Mange spillere vokser ut av andredivisjon, samtidig som de ikke er klare for eliteseriespill for Rosenborg, poengterer Hoftun.

Rosenborg har for tiden tre spillere utleid til Ranheim: Jo Sondre Aas, Pål André Helland og Michael Jamtfall. Dels for at de tre skal få matching, og dels for å hjelpe Ranheim opp.

- Talentutvikling kjempeviktig
I årene framover vil mange unge RBK-spillere være aktuelle for et opphold i samarbeidsklubben. Rosenborg har nemlig et meget lovende juniorlag, som er klare for finale mot Stabæk i junior-NM.

- Vi ser på det som en fordel at vi kan følge dem opp tett samtidig som de får matching på et høyere nivå. De RBK-spillerne som er i Ranheim nå, deltar på A-lagstrening i Rosenborg to-tre ganger i uka, forteller Hoftun, som mener utvikling av lokale talenter er viktigere enn noen gang.

- Det blir kjempeviktig de kommende årene, som følge av den økonomiske situasjonen. Rosenborg er allerede gode på spillerutvikling, men vi vil bli enda bedre.

- Er det et mål i seg selv å ha flere lokale spillere på laget?

- Ja, absolutt. Vi jobber med å tallfeste hvor mange lokale spillere det skal være i A-stallen og i startelleveren. Men dette er i en diskusjonsfase, så jeg vil ikke gå nærmere inn på tallene, sier Hoftun til Nettavisen.

Hansen: - Begge hendene på rattet
Det er altså Per Joar Hansen som har fått ansvaret for å føre Ranheim opp i Adeccoligaen. Han er selvfølgelig optimist.

- Vi sitter med begge hendene på rattet og slipper å høre på dem i baksetet. Det er bedre, det, enn å være fem poeng bak. Men det gjenstår fire tøffe kamper, og vi har det gamle, gode fokuset på en kamp av gangen, sier Hansen – som ikke ser på 2. divisjonsjobben som noen nedtur etter flere år i Tippeligaen og Allsvenskan.

Derfor utelukker han heller ikke at det kan bli aktuelt å fortsette som Ranheim-trener også neste sesong.

- Jeg har ikke tenkt på neste år. Det får vi diskutere når vi vet hvordan det går denne sesongen. Jeg tar uke for uke og jobber for å gjøre laget best mulig rustet til neste kamp, sier Hansen til Nettavisen.

- De spiller en fin fotball og Perry har gjort en kjempejobb. Hvis de rykker opp, vil det være naturlig å snakke med han om å bli med videre, sier Erik Hoftun.

PS. Mandag spiller Ranheims hovedutfordrer Raufoss viktig hjemmekamp mot Bodø/Glimt 2.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere