*Nettavisen* Sport.

Hoftun valgte Glimt

Erik Hoftun har bestemt seg for å gå til Bodø/Glimt. Han takker dermed nei til GIF Sundsvall.

21.07.05 13:17

Erik Hoftun tok farvel med Rosenborg i forbindelse med onsdagens treningskamp mot GIF Sundsvall, som trønderne vant 7-0. Det så lenge ut til at nettopp GIF Sundsvall skulle bli midtstopperens neste arbeidsgiver, men Bodø/Glimt kastet seg inn i diskusjonen i 12. time. Torsdag bestemte 36-åringen seg for å bli i Norge, melder NRK.

Hoftun tar med seg 11 seriegull når han nå reiser fra Trondheim til Bodø. Han har signert en kontrakt som i utgangspunktet gjelder til og med neste sesong, men som kan forlenges om Hoftun selv ønsker det.

- Jeg er veldig glad nå for at ting har gått i orden, sier Hoftun til adressa.no.

Rett inn på laget
Han går rett inn på laget som møter Viking hjemme på Aspmyra søndag.

- Det er klart at Erik er en spiller som vil tilføre Bodø/Glimt vanvittig mye i form av den erfaringen han besitter. Samtidig er han er fantastisk personlighet også, sier trener Ola Haldorsen til TV 2 Nettavisen, som lenge har vært på utkikk etter forsterkninger på midtstopperplass.

Erik Hoftun fikk med seg 442 obligatoriske kamper for Rosenborg.

Skuffet Halvorsen
GIF Sundsvall-trener Jan Halvor Halvorsen innrømmer at han er skuffet over at kompisen gjorde helomvending da overgangen til tabelljumboen i Allsvenskan så ut til å være i boks.

- Jeg synes ikke noe særlig om det, selvfølgelig. Alt var så å si i orden, og klubben hadde strukket seg langt, sier Halvorsen til TV 2 Nettavisen. Han bærer likevel ikke nag til Erik Hoftun.

- Nei, nei, nei. Jeg forstår Erik godt. Han fikk et tilbud fra Bodø/Glimt som vi ikke hadde mulighet til å matche. Sånn er gamet, fastslår han.

Russell-nei
Dermed må Halvorsen se seg om etter andre løsninger for å redde klubben ut av sumpa i serien. Han legger ikke skjul på at situasjonen er prekær.

- Vi har hatt veldig mange skader og må ha inn forsterkninger. Jeg må bare fortsette å jakte, sier Halvorsen.

Han hadde også et håp om å hente inn Robbie Russell som redningsmann. Det ble i dag kjent at Rosenborg ber amerikaneren se seg om etter en ny klubb, men det var likevel helt uaktuelt å gå til Sundsvall.

- Jeg fikk et ganske klart svar. Han ønsket seg ut av Skandinavia og så ikke på Sundsvall som et alternativ, sier Jan Halvor Halvorsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.