Gå til sidens hovedinnhold

Høgmo avviser krise-snakk

RBK-trener Per Mathias Høgmo nekter å erklære fallitt - selv om avstanden opp til Lillestrøm nå er på sju poeng.

TROMSØ - ROSENBORG 1-1:

TROMSØ (TV 2 Nettavisen): Rosenborg maktet ikke å hente hjem alle tre poengene i møte med et formsterkt Tromsø. Likevel hevder RBK-trener Per Mathias Høgmo at han er tilfreds med Rosenborgs innsats.

- Jeg er godt fornøyd med gjennomføringen av kampen. TIL var som ventet veldig aggressive, noe som ikke kom uventet siden de spilte 3-1 mot Lyn. Fra midten av første omgang leverer vi veldig godt spill, vi kommer inn i mellomrommene og presser godt.

- Jeg er veldig godt fornøyd med måten vi kommer inn i kampen på, og vi er i ferd med å lykkes i spillet. Etter hvert får vi også en fin scoring av Øyvind Storflor. Atter en gang nekter vi å tape, men vi skulle gjerne hatt alle tre poengene, erkjenner han.

- Bunnsolide
Treneren er spesielt fornøyd med kvaliteten i midtbaneleddet.

- Vi avsluttet med tre unggutter på midtbanen, med en gjennomsnittsalder på tjue år. Det lover godt, mener Høgmo, og sikter til trekløveret Per Ciljan Skjelbred, Jan Gunnar Solli og Alexander Tettey.

Sistnevnte kom inn i andre omgang for Steffen Iversen, og sørget umiddelbart for å skape utfordringer for TIL-forsvaret.

- Vi er gode nok til å bli bedre enn det vi var i fjor, så får vi se etter hvert om vi klarer å klatre høyere på tabellen, sier han, og tar det ikke så tungt at laget hans ligger sju poeng bak Lillestrøm.

- Avstanden frem til Lillestrøm er ikke så interessant. Vi får ikke gjort noe med de andre lagene, men vi har hatt en fin utvikling. Nå har vi spilt fire tøffe bortekamper (Lillestrøm, Vålerenga, Stabæk og Tromsø), og har ikke tapt noen. Det er bunnsolid, mener treneren.

Aggressivt
Kampen var av overraskende høy kvalitet - den sterke vinden tatt i betraktning. Hjemmelaget åpnet med en voldsom aggressivitet i motvinden, og fikk betalt for det da Lars Iver Strand scoret Tromsøs første mål på hjemmebane denne sesongen.

Men mer uttelling fikk ikke vertene - noe som skuffer trener Ivar Morten Normark.

- Jeg har blandede følelser. Jeg er skuffet over at vi ikke får mer enn ett poeng i dag, og at vi ikke klarte å punktere kampen på stillingen 1-0. På den annen side er jeg veldig fornøyd med innsatsen til spillerne.

Han får støtte av sin lagkaptein Ole Martin Årst.

- Jeg føler at vi totalt sett var et lite hakk bedre enn Rosenborg i dag, og at vi derfor hadde fortjent seier. Men prestasjonen skal vi ta med oss. Vi er inne i en fin periode nå, sier han.

- Trenger trepoengere
Han har dessuten mye fint å si om den scoringen som nektet laget seieren.

- Helt klart en god prestasjon, sier Årst om scoringen til Øyvind Storflor.

- Det kjentes godt å score et slit mål, sier Storflor selv om raidet som inkluderte en forsering over 30 meter; han skar inn i banen og avsluttet med skudd fra distanse.

- Vi fortjente jo en scoring, og selv om vi helst hadde vunnet så skal vi si oss fornøyd med uavgjort.

- Men distansen opp til serielederen blir større; bekymrer det?

- Nei, jeg er ikke bekymret. Vi har ligget lenger bak serielederen på denne tiden av året tidligere sesonger - og likevel tatt igjen forspranget. Men det er klart at vi snart må begynne å hente hjem trepoengere, sier Storflor.

HTML EMBED
Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud