Gå til sidens hovedinnhold

Høgmo ferdig i FFK. Over i ny toppjobb i NFF

Per-Mathias Høgmo (60) har sagt opp jobben som sportslig leder i Fredrikstad og vender tilbake til Norges Fotballforbund.

Nå blir han leder for topptrenerutdanningen i NFF, skriver Fredriksstad Blad tirsdag. NFF bekrefter også nyheten.

Den profilerte fotballpersonligheten har sin siste arbeidsdag for FFK 31. mars og tiltrer den nye jobben allerede 1. april, opplyser NFF i en pressemelding.

– Jeg fikk tilbudet om denne stillingen for en tid tilbake, og jeg har brukt god tid på å vurdere. Det er en såpass spennende jobb at jeg nå sier ja til min tredje periode i NFF. Å videreutvikle dette satsingsområdet, som også passer med forskningen min, og å kunne jobbe på en topp nasjonal og internasjonal arena, trigget meg, forklarer Høgmo til FB.

NFF: - Umåtelig stolte

NFFs elitedirektør Lise Klaveness er svært fornøyd med egen ansettelse.

- Vi er umåtelig stolte og glade for å få på plass en så merittert og dyktig toppfotballmann som Per-Mathias Høgmo til denne stillingen. Per-Mathias er den aller beste kandidaten vi kunne ha fått til denne stillingen med sin brede trener- og ledererfaring, samt en naturlig gode balanse mellom å lede og å sikre trygghet i prestasjonsmiljøene rundt seg, sier Klaveness i en pressemelding.

Høgmo forlot nettopp NFF etter å ha mislyktes i to kvaliker til henholdsvis et EM- og VM-sluttspill, og overtok FFK som hovedtrener før 2018-sesongen.

Les også: Reagerer på TV 2s ansettelse av Hammerseng: Kanalen slår tilbake

Forlater FFK-prosjektet

Den tidligere landslagssjefen mislyktes i forsøket på å føre FFK tilbake til Obos-ligaen på første forsøk, og byttet rolle internt fra trener til sportslig leder i desember 2018.

Heller ikke i 2019 rykket FFK opp, da med Bjørn «Bummen» Johansen som hovedtrener, og i 2020 må østfoldingene forsøke seg uten Høgmos hjelp i klubben.

Høgmo har tidligere vært trener i klubber som Tromsø (tre perioder), Moss, Rosenborg og Djurgården. Han ledet Norges herrelandslag mellom 2013 og 2016. I 2000 tok han Norges kvinnelandslag til OL-gull.

Les også: Sportsintervjuet: Dag-Eilev Fagermo

Kommentarer til denne saken