Gå til sidens hovedinnhold

Høgmo: - Gamst har meldt seg på

Men veteranen må spille mer på klubblaget for å beholde landslagsplassen.

Morten Gamst Pedersen vil ikke la en skuffende avslutning ødelegge inntrykket av vinterturen til Abu Dhabi. – Det har vært en kjempebra samling, sier han.

- Det har kommet opp masse gode fotballspillere, og vi har jobbet med måten landslaget skal spille. Det har vært en veldig bra samling. Det er sikkert mange som har fått mersmak og som drar hjem for å jobbe hardt og bli bedre.

Må spille mer
Mersmak har også Gamst, selv om han etter 2-1 over Moldova og 0-3 mot Polen er oppe i 78 landskamper. 32-åringen styrket sine egne landslagsaksjer, selv om Per-Mathias Høgmo gjør det klart at han må spille mer enn han har gjort i Karabükspor om han vil være med videre.

- Gamst har vist i begge kampene at han har meldt seg på. Det står på klubblaget, om han får spille. Det han har holdt på med i Tyrkia er ikke vits, sier Høgmo og tenker på en høstsesong der finnmarkingen fikk korte innhopp.

- Målet mitt er selvsagt å spille mer. Jeg er ikke den som står på sidelinjen og ikke trener, og jeg gir beskjed om at jeg har lyst til å spille, sier Gamst.

Neste helg fortsetter sesongen i Tyrkia etter den korte vinterpausen.

- Jeg prøver å komme på laget og få spille mest mulig. Det er bare å gasse på. Jeg vet at jeg kan være med å bidra, og jeg vet at man må spille fotball for å være med på landslaget.

For hardt
Han ble tatt veldig hardt flere ganger i kampen mot Polen. Det så slett ikke ut som en vennskapskamp i januar. Hva skjedde egentlig utpå der?

- Godt spørsmål. De hadde flere stygge taklinger, og spissen fikk et velfortjent rødt kort. Han hadde vært ufin mot flere av de andre også, sier Gamst.

- I en slik kamp skal man ikke holde på så noen blir skader. Heldigvis gikk det bra med beina mine. Jeg fikk et merke på foten, men det ble bare en liten trøkk, ikke noe farlig.

Gamst gir Polen ros for hard jobbing.

- Selv slapp vi inn noen billige mål, men vi burde ha scoret. Likevel tror jeg folk reiser hjem med en god følelse. Denne samlingen har vært en god start på året, og det er kjempepotensial i denne gruppa, synes han. (©NTB)

Kommentarer til denne saken