Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høgmo refset spillerne

Foto: (foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Per-Mathias Høgmo takket keeperen for det ene poenget mot Stabæk. Og rettet flengende kritikk mot sitt eget lags forsvarsspill.

NADDERUD (TV 2 Nettavisen): STABÆK - ROSENBORG 1-1 :

- Vi hadde en sylskarp strategi før kampen om å være veldig tydelige i presset. I stedet var presset fraværende. Dermed ble de fire i forsvarsrekka usikre og slapp seg tilbake. Vi fikk strekk i laget, Stabæk fikk trille ball og vi ble løpende imellom, er RBK-trenerens oppsummering av det som skjedde i første omgang på Nadderud.

Resultatet var at Stabæk kom til flere fete sjanser – men heldigvis for Rosenborg uten uttelling.

- Lars Hirschfeld holdt oss inne i kampen, konstaterer en svært misfornøyd Høgmo.

- Skal ikke skje
Han hadde heller ikke sansen for det som skjedde da Daniel Nannskog fikk utlikne for Stabæk drøyt ti minutter før slutt.

- Målet kom ut av ingenting. Sånt skal ikke skje. Det finnes ingen unnskyldning for å gi fra seg en ledelse på denne måten, konstaterer Høgmo.

Han er heller ikke fornøyd med den offensive delen av spillet – og spesielt ikke kontringene.

- Vi får mange gode overgangsmuligheter i dag som vi ikke tar godt nok vare på. Vi blir for utålmodige også der. Det gjøres for mange gale valg, fastslår Høgmo etter at Rosenborg for fjerde gang ga fra seg poeng i serien denne sesongen.

Fem kamper – seks poeng
Dermed står RBK med én fattig seier etter fem serierunder. Seks poeng og niendeplass på tabellen etter fem spilte kamper er langt under det et kravstort og revansjesugent trønderpublikum forventer av laget sitt.

Det innser også Per-Mathias Høgmo. Likevel vil han ikke være med på å svartmale situasjonen.

- Jeg er fornøyd med at vi klarer å heve oss etter pause i dag. Etter det som skjedde i andre omgang, kunne vi faktisk ha fått med oss tre poeng. Men alt i alt var det selvfølgelig greit med poengdeling her, sier han.

Spøkelset lurer
Heller ikke Stabæk-trener Jan Jönsson var synlig imponert over sine mer meritterte gjester.

- Normalt ser man at Rosenborg legger premissene. I denne kampen ble de tvunget til å spille på våre premisser, poengterer han.

Søndag møter Rosenborg tippeligadebutanten Sandefjord Fotball hjemme på Lerkendal. Der bør det helst bli tre poeng om ikke fjorårsspøkelset skal komme på ny visitt.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!