Gå til sidens hovedinnhold

Høgmo tilbake for RBK

Per-Mathias Høgmo er tilbake igjen på jobb for Rosenborg 1. oktober.

Mandag kveld knuste Rosenborg Odd Grenland i Skien med 4-0. Det var vikarierende hovedtrener Knut Tørums sjette strake seier i serien.

Toppform
Per-Mathias Høgmo er imidlertid tilbake igjen på jobb 1. oktober. Det bekrefter Rosenborgs lege, Torbjørn Grøntvedt, overfor Adresseavisen.

- Per-Mathias har fått slappet av, ladet batteriene, og skal fungere helt normalt igjen. Til meg har han sagt at han føler seg frisk og i toppform. Han gleder seg til å begynne på jobb, sier Grøntvedt til avisen.

Høgmo ble sykemeldt 27. juli i år.

Spørsmålet alle stiller seg, er om Knut Tørum da går tilbake til sin rolle som assistent-trener. Tidligere har styreleder Terje Svendsen sagt at Høgmo er hovedtrener i klubben når han er frisk.

Holdt det hemmelig
Til Kanal 24 bekrefter Svendsen det samme tirsdag morgen. Rosenborg fikk vite om Høgmos friskmelding fredag, men valgte å holde det hemmelig fram til i natt for at det ikke skulle ødelegge for forberedelsene til mandagens kamp mot Odd Grenland.

- Vi legger forholdene til rette, og satser på at dette ikke skal ha noen påvirkning på våre forberedelser. Vi skal ha et ekstremt fokus inn mot de to neste kampene, som er utrolig viktig for klubben, sier Svendsen til Kanal 24. (Hør hele intervjuet her)

Høgmo kan da gjøre comeback mot Lyn på Lerkendal.

Fakta om Per-Mathias Høgmo:
Per-Mathias Høgmo (46) har kontrakt med RBK til 1. januar 2008. Han ble ansatt i august 2005, etter at Per Joar Hansens arbeidsforhold i klubben ble avsluttet. Høgmo har tidligere vært trener for Moss og Tromsø, samt det norske kvinnelandslaget og U21-landslaget for herrer. Som spiller var han med på å vinne cupen med Tromsø i 1986, og han spilte også én landskamp for Norge.

Han ledet det norske kvinnelandslaget i fotball til OL-gull i 2000, og det er foreløpig hans eneste medalje som trener. Som spiller har Høgmo cup-gull med Tromsø IL etter seieren over Lillestrøm i 1986.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller