*Nettavisen* Sport.

Høgmo tok en Eggen

RBK-trener Per-Mathias Høgmo var i det fleipete hjørnet på pressekonferansen foran kampen mot Olympiacos.

22.11.05 18:59

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Nils Arne Eggen holdt alltid sirkus på pressekonferansene dagen før dagen for Champions League-kamp på Lerkendal. Under tirsdagens pressekonferanse i forbindelse med onsdagens kamp mot Olympiacos fulgte Per-Mathias Høgmo langt på vei forgjengerens fotspor.

- Trond Sollied var invitert på spillermøtet i dag, og han dro grekernes lagoppstilling, spøkte Høgmo.

En journalist ville vite om Høgmo likevel hadde klart å skjule noe for Pireus-lagets norske trener.

- Nå var ikke Jamtfall der, så da har vel ikke alt kommet ut, fortsatte en smørblid Høgmo – med klar referanse til Jørn Jamtfalls mye omtalte dødball-lekkasje i forbindelse med landslagets playoffkamp mot Tsjekkia.

Riktig nok stakk Trond Sollied innom Brakka på Lerkendal tirsdag mens Høgmo hadde strategimøte med sine menn. Men trolig ble lite matnyttig informasjon utvekslet.

I humør
Den spøkefulle tonen vitner om at i hvert fall humøret er som det skal være før den siste hjemmekampen i årets Champions League. Det handler om en tredjeplass i gruppa og videre liv i Uefa-cupen etter jul. Med seier eller uavgjort er saken klar for Rosenborg. Men Høgmo garanterer at det er uaktuelt å satse på det sist.

- Det har aldri vært, og kommer aldri til å bli, Rosenborgs kultur å spille på et resultat på hjemmebane. Vi går for seier, konstaterer han.

Det er tre uker siden Rosenborgs forrige obligatoriske kampen – oppgjøret mot Real Madrid på Lerkendal (0-2). Likevel er ikke Høgmo bekymret.

- Jeg er veldig fornøyd med treningsforholdene vi har hatt, tatt i betraktning at det er november i Trøndelag. Vi har bare flyttet to økter innendørs i høst. Det har vært høy intensitet på treningene, og vi tar med oss det positive fra sesongavslutningen inn i kampen mot Olympiacos.

Vil utvide serien
Samtidig legger ikke RBK-treneren skjul på at det ikke er optimalt med tre uker uten tellende kamp. En løsning på det problemet har han skissert tidligere: Høgmo mener det er på tide å utvide eliteserien, både i antall lag og spilleperiode.

- Jeg mener serien bør utvides til 16 lag, og at det bør spilles seriefotball til slutten av mars til slutten av november. Med de kravene fotballforbundet stiller til norske arenaer i dag, skulle ikke det være noe problem, mener Høgmo.

Kampbildet onsdag ville han som vanlig ikke spå. Ikke ville han si hvilke planer Rosenborg har, og ikke ville han tippe om Trond Sollied plasserer sine tropper høyt eller lavt på banen fra start.

- Vi fokuserer på vårt eget spill. Vi skal fortsette med det gode angrepsspillet vårt, og det er betryggende å vite at vi kommer til å skape sjanser. Det handler om å true flere rom samtidig og å komme rundt på kant. Basisen det kollektive og individuelle forsvarsspillet, messet Høgmo i kjent stil.

Null kontroverser
Alt som inneholdt en spore av konflikt eller negativitet var han lite villig til å snakke om. TV 2 Nettavisen prøvde å bringe to små kontroverser på banen, men med magert utbytte:

- Du er i gang med medarbeidersamtalene, og flere spillere er på vei ut av klubben. Hvordan har det påvirket stemningen i troppen inn mot Olympiacos-kampen?

- Vi har utelukkende hatt fokus mot kampen i morgen. Og selv om enkelte skitrenere mener noe annet, er vi fotballtrenere faktisk i stand til å ha to tanker i hodet samtidig.

- Ardian Gashi har signalisert at han ønsker seg til Rosenborg, Rune Bratseth sier at det ikke er tema å by på Gashi. Er du enig i det standpunktet?

- Dette er ikke tidspunktet for å si noe om det, blunket Høgmo. Avvisende, men fortsatt like blid.

Rosenborg – Olympiacos har avspark kl 20.45 onsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.