*Nettavisen* Sport.

Høiland - Norges glemte proff

Jon Inge Høiland føler seg litt som Norges «glemte» utenlandsproff, men torsdag får han sin landslagsdebut.

21.01.04 12:29

- Det er stort. Jeg har håpet på å få sjansen en stund, og jeg følte meg litt glemt. Jeg hadde riktignok kontakt med Nils Johan Semb og hans folk, og jeg vet at de tittet på meg flere ganger. For to år siden ble jeg innkalt også, men da ble jeg skadet, sier Malmö-spilleren.

Ser seg ikke tilbake
- Men nå når sjansen er kommet, så ser jeg ikke tilbake. Nå vil jeg bare gripe muligheten, sier Malmö-spilleren som etter flere år i svensk fotball kjenner torsdagens motstandere godt.

- Jeg gleder meg som bare det, selv om jeg også risikerer litt. Hvis vi taper, må jeg nok holde kjeft et helt år.

Det står nemlig om skryterett for «svenskene» i Norges tropp. Høiland er den eneste som spiller fra start, Pa-Modou Kah og Karl Oskar Fjørtoft starter på benken.

Ikke i EM
- Hele tiden får jeg høre at Norge ikke er i EM. De sier «Grattis med uttaket, kanskje du kommer til EM... å nei, Norge er jo ikke med der». Den har jeg fått høre minst 15 ganger, sier Høiland.

Niklas Skoog er eneste Malmö-spiller i Sveriges tropp, og Høiland har pratet med ham både i forbindelse med treninger og på hotellet der de tre gjestende lagene i den kinesiske nyttårsturneringen bor.

Løft

Etter flere sesonger i IFK Göteborg fikk Høiland et løft da han flyttet til Skåne i fjor.

- Ja, jeg gjorde det. Det var min beste sesong. Den siste sesongen i IFK slet vi i bunnen, mens Malmö er et topplag med utrolig interesse rundt seg. Vi hadde 18.700 i publikumssnitt, og i år har de allerede solgt 10.000 årskort, forteller han.

- Det er stor interesse rundt Allsvenskan, den er «het», for å si det sånn. Malmö satser også bra og har hentet tre nye spillere, blant annet midtstopperveteranen Patrik Andersson (fra Barcelona). Vi blir sikkert favoritter i år.

Høiland spiller mest høyreback i klubblaget, og spiller der for Norge torsdag.

Hard konkurranse
- I fjor spilte jeg 26 kamper, 20 som høyreback og 6 som midtstopper. Jeg har vært fast på backen, men jeg har konkurranse, så jeg må stå på. Det blir nok ikke så mye bruk for meg i midten når Patrik Andersson er kommet, sier han.

Torsdag spiller han for å overbevise Åge Hareide om at det er bruk for ham på landslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag