Høitomt også på nyttårsaften

Foto: hesteguiden.com

Ramstad Loke jager sin trettende årsseier nyttårsaften. Sjekk våre Jarlsberg-tips.

Jarlsberg travbane inviterer til årets siste travkjøring på nyttårsaften. Merk at spillestopp til V5A er kl 13.50 og spillestopp til V5B er kl 14.55.

Ramstad Loke blir vårt soleklare holdepunkt i V5A-spillet. Seiersmaskinen har et svært billig løp på papiret i V5-2A og selv om han slurvet (falt ut av travet siste 100 metrene) i et V65-løp på Bjerke sist (Jotun vant), gjorde Moe Odin-sønnen slett ikke noe dårlig løp. Fredag møter 4 Ramstad Loke svært lite vinnervillige hester og det er kun galopp som kan frata seksåringen årets trettende seier. Eirik Høitomt er svært solid makker i sulkyen som alltid.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 1-7-6 C: 2-3-5

Klikk her for å se våre V5A-tips til Jarlsberg (spillestopp kl 13.50)

I V5B-spiller velger vi en litt mer urutinert kar som banker i form av fireårige 5 Chip Line i V5-2B. Chipmate-sønnen til Bjørn Gulbransen har kun tre startet tre ganger, men det er ingen tvil om at dette er en kapasitetstraver. To seire er det allerede blitt og hadde det ikke vært for en grov startgalopp i den andre starten, ville det vært tre strake seire. Motstanden er langtfra avskrekkende fredag og fra et fint femtespor bak bilen, skal HC Holm styre fireåringen inn til sin tredje seier i karrieren.

12 A.T.M. Champion står med to strake seire mot svært billig motstand og 9 Cashmaker har ikke fullt opp en lovende innledning. Dog får de plass på V5A-bongen sammen med 6 Elken April og 2 Alegra, samt 4 Clove Bud (som også har skuffet etter en lovende oppstart).
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 5 B: 12-9-6-2 C: 4-1-7-10 D: 3-11-8

Klikk her for å se våre V5B-tips til Jarlsberg (spillestopp kl 14.55)

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-1A:
Mange fine ungdommer på farten i innledningsløpet som er utskrevet for kaldblodshester i lavt grunnlag. 1 Nume Balder er en meget lovende treåring. Nå har det dessverre blitt litt tull og tøys i det siste for treåringen til Ernst Petter Knutsen, men klarer Knutsen å beholde føringen (har vist at han løser bra denne) så er det bra mulighet for H.G. Balder-sønnen som er mye bedre enn raden.

13 Gylden Kongen fløy mellom galoppene sist, og viste at han kan flytte beina sine. To sterke seire føre det og feilfritt er Gylden Kongen god nok til å runde denne gjengen. 11 Låhne Vind hadde nok tapt uansett for en imponerende god Vinnijerven (treåring som debuterte i regi Høitomt) nest sist, men var langt foran resten av feltet. Sist vant Flåten-traveren overlegent på Klosterskogen fra tillegg.

Feilfritt duger både 2 Valle Virus og 7 Ulvrikke. Spesielt sistnevnte skal passes, trener Alexander Heisholt varsler om mulig tet og derfra kan hun overraske. 9 Nebbenes Pil kommer tilbake etter pause og viste i seiersløpet tredje sist at kapasiteten er tilstede.
Rangering V5-1A: A: 1 B: 13-11-2-7 C: 9-5-4-3-12-14-15 D: 8-6-10

V5-3A:
Monteløp og vi garderer bredt da flere av hestene har gått svært få monteløp. Line Gundersen setter seg opp bak formsterke 4 Nashville D.K som skrellvant i trav nest sist etter en strålende avslutning. Bør duge også i monte mot denne gjengen. Toppform er det på 3 Ringo Ducal, som montedebuterer på selveste nyttårsaften. Elsie Hafskjold som har hatt suksess med Matador F.I denne sesongen, er spennende makker.
Rangering V5-3A: A: 4 B: 3-1-8-2 C: 6-10-9-5-7

V5-5A/V5-2B:
Med Tom Erik Solberg tilbake som kusk på 5 Espe Trym er førstevalget gitt. Espe Trym gjorde et veldig flott løp til annen sist etter fire måneders pause. Er garantert forbedret fredag og mot svært passende motstand kan Espe Trym være en bankerkandidat.

12 Torden Rapp har vært et sammenhengende stallskrik siden Geir Flåten fikk ham i trening, men foreløpig har fremgangene uteblitt og galoppene florert. Feilfritt er Torden Rapp muligens best i feltet, men kusken er ikke best. 8 Ranlem Tor har nærmest i det stille travet inn godt over 100 000 kroner i 2010 og gjorde en flott avslutning til sølv.

Vi har jaktet 4 Løve Pål i de to siste startene, men Løve Pål har skuffet. Møter billig motstand fredag og skal ikke være veldig mye forbedret for å vinne dette. 6 Santi gikk en fremragende opphenting etter startgalopp tredje sist, og har vært svak igjen i sine to siste starter. Vi krysser på prestasjonen tredje sist. 10 Mai Faksen skal få kjenne på Eirik Høitomts eminente kjørehender. Det kan gå hele veien det.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5 B: 12-8-4-6 C: 10-11-3-9-7-1-2

V5-3B:
Kun ni hopper til start i den tredje B-avdelingen, men svært fin klasse på løpet. 1 Milliondollar Baby D. blir vår klare favoritt. Gunnar Austevoll varsler at han vil prøve å sitte i tet (men klarer muligens ikke å svare ut Lonely Sory). uansett om det blir tet eller lederrygg, synes vi Chipmate-hoppa har en strålende vinnersjanse. 3 Delmerica har vært en del betrodd i det siste uten å få fullklaff. Skulle Truls Glittum få gode rygger fredag, er Delmerica god nok.

Vi er litt skeptiske til 5 Lonely Story fo formen der i gården. Men kombinasjonen Romtveit/Solberg er en livsfarlig kombinasjon hver dag. 9 Ouverture F.H. er et eneste stort spørsmålstegn etter lang pause.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 3-5-9 C: 6-8-7-4-2

V5-4B:
Så er det annen en annen seiersgivende kombinasjon som involverer Tom Erik Solberg, men nå i tospann med Per Gottling. 2 Oxford var som ventet kraftig forbedret sist etter løp i kroppen og vant uten sverdslag på Jarlsberg. Møter ikke særlig tøffere selskap her og er en mulig bankerkandidat.

11 Ysvink er imidlertid god nok om det set skulle flyte sånn noenlunde travmessig. Prøves nå av Geir Vegard Gundersen og settes nærmest. 10 Maldini di Quattro bankersspilte vi sist på Klosterskogen, men da var S.J.'s Photo-sønnen i galopphumør. Meget bra fra dødens nest sist og seieren er like om hjørnet. Gunnar Austevoll var svært optmistisk når vi pratet med ham i forkant av løpet til 5 New Sister sist etter et oppløftende hurtigarbeid. I løpet var hoppa direkte svak. Men vi glemmer ikke denne så kjapt.

Litt usikker form er det på både 1 Skjald og 3 Bully, men fine startsport trekker opp. Begge er garderingsobjekter.
Rangering V5-4B: A: 2 B: 11-10-5-1-3 C: 4-12-8-6-7-9

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V5-5B:
Nytt bankeralternativ i V5B-finalen i form av 9 Macho. Vi hadde stor tro på hesten i V75 sist, men dødens på Lorne Elijon Gatling ble vel tøft. Nå setter sindige Frode Hamre seg opp (like sindig som den faste kusken Thor Borg). Fra niendespor bak bilen kan Frode Hamre ta det rolig fra start og sannsynligvis knekke alle tilslutt.

Eirik Høitomt vil nok gjøre et realt forsøk på å komme seg foran med 5 Non Stop Laser (men kan bli svart opp av 1 Millbank). Skulle Høitomt komme seg foran, kan hoppa bli vanskelig å fange, men vi er usikre på formen.

Kanonform er det på 12 Interruption Vint og selv fra spor tolv tilmåler vi Hedda Assev-traveren en viss seierssjanse. 3 King Of My Heart var god i travløp sist og skal slett ikke avskrives. For øvrig vrimler det av outsidere her og dekk godt opp.
Rangering V5-5B: A: 9 B: 5-12-3-1-11 C: 2-7-8-10-4-6

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.