*Nettavisen* Sport.

Høitomt på hugget!

Foto: hesteguiden.com

Eirik Høitomt innfridde med vår lunsjbanker på tirsdag, og han får fornyet tillit i lunsjen i dag.

24.01.13 13:49

Sportspills meny torsdag
Dobbel V5 Bergen: Åsbjørn best i Bergen

V65 Åby: Veijo fortsetter fremgangen!
Oddstips: Storhamar på hugget
Overgangsmarkedet: Gresk landslagsspiller til Roma

Torsdagen er som vanlig en travel dag for de som løper til lukene hos Norsk Rikstoto, og det hele åpnes opp med lunsjtrav til både Örebro i Sverige og i Drammen her på berget.

Det fortsetter så på kvelden med V65-spill til Åby hos søta bror og spill til en dobbel V5-omgang på Bergen travpark i Norge, og våre lesere får nær sagt som vanlig servert tips til alle baner denne torsdagen.

Eirik Høitomt likte nok svært dårlig å bli slått av Tom Erik Solberg i kampen om fjorårets landschampionat, og i innledningen på dette året har rogalendingen slått fryktelig tilbake. Hele nitten triumfer har fighteren bokført så langt i januar, og vi tror han pynter ytterligere på den statistikken i lunsjen i Drammen i dag.

Vi synes det lukter fine penger lang vei av dagens V5-spill i lunsjen i Drammen, og vi tar en frekkis i et ellers vidåpent løp ved å lansere 11 Treatmenice som en banker i et varmblodsløp i lavt grunnlag i den andre avdelingen. Dette løpet holder etter vårt skjønn svært lav klasse, og vi er ikke det minste i tvil om at vi spiller den hesten med klart størst kapasitet i løpet. Tidligere vært svært usikker, men det var bedring sist.

Etter noen utstyrsendringer i den siste starten fremsto nemlig 4-årshoppa i en langt mer stabil utgave, og vi synes hun fullførte flott til femte på 18.6 full vei den gangen. Det var mot klart tøffere konkurrenter enn dagens, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt (hun er snakk om et andrevalg i spillet). Ny kusk Eirik Høitomt er en mester på denne typen hest, og da bankerspiller vi!

Vår rangering V5-2: A: 11 B: 5-10-2-7-8 C: 1-3-12-4-6-9

Innleveringsfrister Drammen
V5 kl. 13.37
DD kl. 14.12

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-1, 1700 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester i relativt høyt grunnlag hvor de aller fleste av deltagerne holder litt dunkel form innleder denne rebusen, og vi synes da bred gardering virker som en fornuftig løsning. En spennende start i regi Pål Sem gjør 2 Fautveien, og vi synes dagens oppgav er som skreddersydd for 11-åringen. Kjapp i vei, og på sitt beste kan han fort lede et slikt løp rundt om.

En av få i feltet som har vist litt form nå på slutten er 9 Frøen Balder, men dagens arena er ingen fordel for den litt usikre 9-åringen. Han har fått sølv to ganger på rad, og i en feilfri utgave kan han klatre helt til topp i dag. Sporet er ikke det beste for 8 Branddon, men han skal være av de bedre i dette løpet i en feilfri utgave. Sprintegenskapene er fine, men han er ikke stø på beina.

En habil sprinter på sitt beste er 7 Orella, og Engebretsen-traveren bør kunne kjempe langt fremme i et løp som dette. Vant ikke løp i hele fjor (fire sølv), men formen er litt bedre enn raden nå. Det ble stive bein for 5 Solør May i et løp det var veldig høyt oppdrevet tempo sist, men i dag blir det et helt annet løp. Da kan hun duge, og hun gikk fint til fjerde på 28.6 på en sprint i den nest siste starten.
Vår rangering V5-1: A: 2 B: 9-8-7-5 C: 4-6-10-1-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-3, 2100 meter autostart
Vi støter på et fryktelig uoversiktlig kaldblodsløp i lavt grunnlag i den tredje avdelingen, og vi garderer da følgelig veldig bredt. Favoritt blir 6 Tun Faks etter å ha vunnet på enkle 38.1 full vei i den siste starten (imponerte ikke da), og det sier sitt. 4-årshoppa må trolig rekordforbedre seg kraftig for å kunne legge på til sin andre strake triumf, men hun kan være litt forbedret etter litt pause.

Nestfavoritt blir 7 Trysilbjønn, men en 3-åring i autodebut fra et spor litt langt ute på bilvingen med Eldar Harviken i sulkyen på en arena som dagens er ikke musikk i våre ører. Dog snakk om en fin type dette, og han gikk fint til tredje på 36.6 i årsdebuten. Vi synes 3 Sjefsthea var positiv i to løp før hun var svak i den siste starten, men tilbake i slag skal hun være av de bedre i dette løpet.

Det går positive rapporter på 11 Sylv Jerka (gått fint i en lokalkjøring), og da må Åsajerven-datteren vurderes tidlig. Helt nede på 33.4 full vei var 9 Hage Frøya i den nest siste starten, og i fra et fint spor med Eirik Høitomt i sulkyen skal da Knutsen-traveren være snakk om en opplagt vinnerkandidat. Fart og feil er det på både 2 Bjarnes Prins og 8 Lykkje Elise, men begge duger trolig feilfritt.
Vår rangering V5-3: A: 3 B: 7-6-11-9-2-8-4-10 C: 1-12-5

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V5-4, 1700 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester støter vi på i den fjerde avdelingen, og vi finner fem vinnerkandidater. Vi har dog klart mest tro på tre hester, og fremst setter vi formsterke 2 Grandiezel (nå strøket!). 6-åringen har fått hhv tredje og sølv i de to siste startene bak klart bedre hester enn dagens konkurrenter, og det kan ikke bli mye feil i fra dette sporet for Anderssen-traveren denne gangen.

Litt bedre enn raden er 1 Ådra Hornline (uheldig i den siste starten), men raden taler sitt tydelige språk. Langt i fra stø på beina, og i et forsøk på å beholde teten kan fort 5-årshoppa hoppe inn på den første svingen på en arena som dagens. Aldri vunnet løp før, men i et løp som dette skal Tengsareid-traveren kunne være seiersaktuell i en feilfri utgave (vi synes dog det er en favoritt i litt fare).

Ikke helt som best i den siste starten før litt pause var 11 San Power M.B. (fått ladet batteriene litt nå), men 5-åringen fikk fjerde på fine 13.9 i et løp i Sverige forut for den starten. Vant et sprintløp på 14.8 for nettopp dagens kusk Per O. Midtfjeld på Jarlsberg i oktober i fjor i fra et tilsvarende spor, og den gangen skyllte han bare rundt konurrentene til slutt (krysses da på alle bonger i dag).
Vår rangering V5-4: A: 1 B: 11-8-3-5 C: 6-7-4-9

HTML EMBED

V5-5, 1700 meter autostart
Vi kan ikke få øye på mer enn tre vinnerkandidater i dette sprintløpet for varmblodshester som avslutter denne rebusen, og det må være snakk om en topp vinnersjanse for 4 Prins Trøjborg. Kusk Vidar Hop kjørte butt i rygger til slutt etter en innvendig reise ved andreplassen på fine 16.1 over aktuell distanse i årsdebuten, og løp i kroppen har normalt gjort godt. 6-åringen vant fire løp i fjor, og fra tet blir ikke favoritten lett å slå. Dersom favoritten blir fanget opp i "dødens" blir det straks verre, og det er ikke helt utenkelig at det kan skje.

Tom Erik Solberg vil nok også nemlig ha et ord med i laget bak nykommeren 1 Bueno Di Quattro både ned startsiden og til slutt, og med relativt gode rapporter i ryggen, krysser vi på våre to største spilleforslag. 5-åringen ga et godt inntrykk i de to seiersløpene i raden når vi sjekket ham via ATG`s løpsarkiv, og vi tror han skal duge godt her. Blir det for tøff kjøring mellom favorittene der fremme i front kan Gunnar Austevoll skumme fløten til slutt bak 6 Shoguns King, og den hesten var positiv til sølv på 17.2 over aktuell distanse i den siste starten.
Vår rangering V5-5: A: 4 B: 1-6 C: 3-9-2-7-10-5-11-12

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.