*Nettavisen* Sport.

Høitomt sitter på lunsjbankeren

Foto: Hesteguiden.com

Treårige Electra Glide har innledet karrieren lovende. I ettermiddag tror vi på seier. Sjekk våre travtips.

Torsdagsmenyen er innholdsrik for de som liker å spille på hest. Det er lunsjtrav på Bjerke, galopp på Øvrevoll med enkel V5 og på Klosterskogen travbane i Skien kjøres det dobbel V5 til kvelds.

HTML EMBED

Torsdagens lunsjmeny er som vanlig åpen og interessant spillemessig. Til tross for at det ikke flyter voldsomt for regjerende landschampion Eirik Høitomt om dagen, så har rogalendingen vunnet 70 løp i 2012. Opp til Tom Erik Solberg er det i øyeblikket tolv seire. I ettermiddag får Høitomt sjansen bak den fine treårshoppa til Jan ivar Johansen, Electra Glide. Vi tror på suksess direkte.

3 Electra Glide har gjort sine saker meget bra mot de beste treåringene i år. Vår banker for dagen er rask fra start så sjansen for tidlig tetkjenning er stor. Fra tet ser vi ikke mange av konkurrentene som kan gjøre noe grovarbeid selv og da skal vinnersjansen være god. I forholdsvis billige omgivelser setter vi lunsjkronene på Electra Gilde og Eirik Høitomt i V5-3.
Vår rangering V5-3: A: 3 B: 8-4-10 C: 1-9-5-2-12 D: 6-7

V5-1 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
En mildt sagt åpen V5-innledning med en rekke formløse hester på farten. 6 Skogbryn Røsten er trolig den beste hesten, men han er fryktelig variabel i prestasjonene. Spennende med Eirik Høitomt opp som sjåfør og vi setter han først grunnet kapasitet og kusk, selv om sprint neppe er noen fordel.

4 Løten Nilla rask som få, men stridsmoralen er ikke alltid på topp. Møter så billig selskap at hun bør krysses. Så pigg ut i kulissene sist. 3 Negards Vinna viste lite på Forus, men er muligens forbedret i ny regi. 8 Hornnes Even var positiv sist etter lang pause og han er nok forbedret til dette løpet. Sporet ble ikke bra denne gangen, men vi synes han skal regnes uansett.

2 Fjeld Blesen har gjort det vanskelig for seg i år med og galoppere mye. Står riktig til og motstanden er overkommelig, feilfritt er han med der fremme. 7 Møre Pia er ingen stjerne, men hun var brukbar etter galopp sist. Stor fordel at Kai Johansen får prøve seg nok en gang i sulkyen.
Vår rangering V5-1: A: 6 B: 4-3-8-2-7 C: 10-5-9-1-12 D: 11

HTML EMBED

V5-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Også i dette løpet er det mye formløst på farten og hester med usikker form, all den tid løpet er utskrevet for hester med mindre enn 300 startpoeng. 11 Underpaid Hanover er en ny amerikanerimport fra stall Hamre. Prøveløpet var intetsigende, men etter rapportene fra Frode skal dette være en fin traver som er ganske dårsk av seg. Skal kunne en 16-tid, men Revenue-sønnen blir tung favoritt og vi ønsker alltid å se hestene slik vi kan danne et inntrykk selv før vi setter alle pengene på dem.

9 En Vie La Rose har stor kapasitet, men hun er fryktelig usikker. Var hvertfall det før pausen. Trener Kjell V Braaten kan fortelle om fine hurtigarbeider der hun har virket rolig og fin så hun skal være bra forberedt. Går Daguet Rapide-datteren feilfritt, skal favoritten stå tidlig opp. 8 Fancy Tile blir utstyrt med Eirik Høitomt og bare det er en enorm forsterkning og hesten kommer ut i ny regi der treneren hadde vært stor optimist fra et litt bedre spor.

3 Erotic Home har ingen fin rad, men hun har litt kapasitet for klassen og bra fra start er hun også. Skulle Hans Christian Holm komme seg til tet er hun aktuell i et løp som ikke inneholder mange store stjerner.
Vår rangering V5-2: A:11 B: 9-8-3 C: 6-12-2-10-1-5-4-7

HTML EMBED

V5-4 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Ny poengjakt i V5-4 for hester med mindre enn 300 startpoeng. 7 Credit Crunch har kommet tilbake til Stall Hamre etter et opphold i Danmark der han ikke har imponert noe veldig. Credit Winner-sønnen er fryktelig rask fra start, men blir ofte for hissig når han blir slippet av gårde. Imponerte ikke under forrige opphold hos Frode Hamre. Står også noen startraske på innsiden som har signalisert at de ønsker å sitte foran, så det trenger ikke bli en lett innledning for den store favoritten. Det er bra fart i Credit Winner-sønnen, men stridsmoralen har vært tvilsom ved flere tilfeller.

5 Lavec Line er en fin traver som det er brukbar utvikling i og treneren kan melde om hele skylapper til denne starten. Har hatt spor elleve og spor tolv bak startbilen i årets to første starter, dagens utgangsposisjon er klart bedre. 12 Casadaem har trukket et dårlig spor, men denne vallaken er slett ikke verst. Gunnar Austevoll opp som kusk hjelper veldig godt på.

9 Dark Chokolate henger for det meste med, og har ikke fulgt opp en lovende innledning på karrieren. Skal ikke gjøre mye selv, men herfra kan det bli et fint smygløp.
Vår rangering V5-4: A: 7 B: 5-12-9 C: 8-3-10-6-1 D: 2-11-4

HTML EMBED

V5-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Også V5-finalen er en poengjakt og hestene som får det billigste løpet gjør stort sett opp i slike løp. Det er forøvrig sjelden vi ser så dårlig kvalitet på et løp på landets hovedbane.

1 Super Easy står ihvertfall helt perfekt til torsdag og motstanden er helt riktig for Super Arnie-sønnen som ikke er den enkleste å vinne med. Nå ligger det an til at Thor Borg prikker starten fra innersporet og at de kommer til å lede lenge, muligens helt inn.

2 Astor Sund gjort noen brukbare løp i Sverige den siste tiden og motstanden er enklere denne gangen. Hesten har gjestet Norge ved en rekke anledninger og vist at han duger godt blant norske hverdagshester. 10 Mastery As står tøft inne i løpet, men han har klasse for seier hvis det klaffer med riktige rygger i sisterunden.

6 Hahnemann er den beste på kapasitet, men han virker ennå tung i kroppen så han får stå som en outsider. Gikk kun på det jevne sist etter et fint løp. 3 Taylor Superb er meget bra på sitt beste, men nå er det lenge siden hesten har prestert noe av verdi.
Vår rangering V5A-5:A: 1 B: 2-10-6-3 C: 9-8-4-7-11-5 D: 12

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag