KRISTIANSAND: Det er litt av hvert som skjer for meg om dagen. Jeg får ta det litt fra starten av ...

Ladbrokes har, som de fleste vel kjenner til, vært min sponsor siden mars 2007. Jeg har etter hvert spilt ganske mange turneringer for dem, men i år så har det dessverre gått litt dårligere for Ladbrokes økonomisk sett. Så de har bestemt seg for å kutte ned på utgiftene. Først var det EPT-er og nå også alle andre live turneringer. Mitt hovedmål som pokerspiller en å bli den første til å vinne 2 EPT-er. For å ha mulighet til å gjøre det må jeg selvsagt spille dem. Så vi, Ladbrokes og jeg altså, har nå blitt enige om å avslutte vårt samarbeid.

Litt rart med Andreas uten sponsor! Men kanskje det dukker opp noen andre?

En annen mindre hyggelig nyhet er at jeg, som mange andre pokerspillere, har fått et litt slitsomt brev fra Skatteetaten. Der har de listet opp praktisk talt alle overføringer til min konto fra 2005 og frem. Og for alle disse ønsker de en redegjørelse. Sukk! Jeg har selvsagt ikke lagret hånd historier og alt annet de ber om, så vi får se hvordan det går. De holder fortsatt på med å gjennomgå saken min.

Det skattetrykket som jeg nå opplever gjør at det blir veldig lite verdi i å spille turneringer når man betaler fra egen lomme. Dessverre. Det er jo egentlig bare det jeg vil. Jeg har i lengre tid vurdert å flytte til London. Og det blir ikke akkurat mindre aktuelt med de helt håpløse skattereglene som er her. Spesielt gale blir de for turneringsspillere som hovedsakelig spiller live. Variansen er så stor at det ikke lar seg gjøre å betale skatt basert på inntekten pr år. Det skal ingenting til for at man et år kan vinne en million og neste år tape en million. Da blir det helt håpløst uansett om man må betale "bare" 28 % skatt eller mer.

Det må nevnes at jeg til nå har betalt skatt som om inntekten min kom fra lotteri, dvs 28 % skatt av gevinster. Og dette UTEN fratrekk for utgifter. Jeg har betalt inn et sjusifret beløp i skatt av pokerinntektene mine. Nå vil de skatte meg som næringsdrivende for å ta enda mer.

Så til litt mer hyggelige nyheter! Under årets WSOP hadde jeg en middag sammen med Thor Hansen og Eric Drache. Thor kjenner vel de fleste til, så han trenger ingen ytterligere presentasjon. Eric Drache kjenner ikke like mange til. Han er ifølge Thor det klokeste mennesket på jorden. Han har også klart det kunststykket å få tre andreplasser i 7-kort stud i WSOP i tre forskjellige tiår. Og det uten å ha noen på 90-tallet! Senest i år fikk han 2. plass i 10k turneringen i 7-kort stud. Dog er det ikke som spiller han har gjort seg mest bemerket. Det er som produsent av diverse tv-show han har satt pokeren på kartet. Og det er i et av disse jeg nå har fått tilbud om å delta i. Og jeg har sagt ja. Showet heter High Stakes Poker. Kanskje noen har hørt om det? For de som ikke har hørt om det: Det er det tøffeste som er av tv-sendt cashgame. Blindene er 400/800 dollar og minimum å sette seg med er 200.000 dollar. Og innspillingen starter allerede i november.

Jeg gleder meg i alle fall som en unge. Det er dog med litt blandede følelser. Det å sette seg med 200.000 dollar på et pokerbord er ikke daglig kost for meg. Ikke en gang i nærheten. Er dette galskap? Ja. Definitivt. Men er man først gal, så kan man like godt ta litt sjanser. Eller hva?

Hva som skjer videre med min pokerkarriere er jeg litt usikker på nå. Hvis det er interesse for det så skal jeg prøve å blogge litt. Men uten live spill så blir det jo litt lite å blogge om ...

Andreas