Tirsdag brakte NRK nyheten om at flere, ikke navngitte, løpere på kvinnelandslaget ønsker seg ny trener. De etterlyser en klarere treningsfilosofi.

Også Nettavisen og flere andre medier har vært kjent med dette ønsket en stund, men ingen løpere har villet stå fram med budskapet.

Heller ikke etter at bomben sprakk har noen offentlig kritisert Kristiansen. Tirsdag kveld sa Kristin Størmer Steira til Nettavisen at hun mener Kristiansen er rett mann for jobben.

- Uaktuelt å bytte trener
Onsdag sier Marit Bjørgen, som er tillitsvalgt på laget, følgende til Adresseavisen:

- Jeg er ganske trygg på at alle på laget ønsker å ha Egil Kristiansen som trener.

Og én ting kan i hvert fall Egil Kristiansen være trygg på: Han har like god bakking fra Olympiatoppen som han har fra sin egen sjef, Åge Skinstad.

- Å bytte trener et år før OL, er ikke engang diskusjonstema, sier Olympiatoppens fagansvarlig for langrenn, Dag Kaas, til Nettavisen.

Han hevder at han ikke har hørt noe om at enkelte av landslagsjentene ønsker å fjerne Kristiansen. Og han er ikke spesielt imponert over måten det når har kommet fram på.

- Skal ikke skje
- Det blir alltid litt støy rundt et lag der ikke resultatene har stått i forhold til forventningene. Men at ting kommer ut på denne måten, er like unødvendig hver gang. Det skal ikke skje i en ideell verden, men verden er ikke alltid ideell.

- Hva bør kritikerne gjøre nå?

- De bør gå på ski så fort de kan, og holde kjeft til sesongen er over. Så har de full anledning til å komme med kritikk når vi skal evaluere sesongen i Vancouver.

- Kan Olympiatoppen endre mening som følge av kritikken?

- Vår oppgave er å bidra til å gjøre teamet rundt laget best mulig. Og vi blir bare enda mer tent på den oppgaven av slike situasjoner som denne.

- Jentene må bidra
- Kan situasjonen før til noe positivt?

- Hvis det blir håndtert riktig, kan det gi et løft. Men da er det viktig at jentene også vil bidra til å gjøre Egil god. Det blir en viktig jobb å gjøre dynamikken bedre, sier Kaas.

Han har også samarbeidet med Egil Kristiansen som personlig trener for Astrid Uhrenholdt Jacobsen de siste sesongene, et samarbeid han mener har fungert utmerket.

- Vi kommuniserer så tett at det fungerer kjempebra. Å lage et problem av personlige trenere, er helt misforstått. Hvis det ikke fungerer, er det kommunikasjonen det er noe galt med.

Dag Kaas slutter seg til den norske troppen i Falun fredag.

Onsdag ettermiddag går de norske jentene sprint i Stockholm. Oppladningen har mildt sagt ikke vært den aller beste.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!