Nederland måtte se seg slått av Danmark i første kamp under EM-sluttspillet i Polen og Ukraina. Dermed bør de oransje ha poeng mot Tyskland onsdag.

Bert van Marwijk råder over et svært stjernespekket mannskap, men interne stridigheter og splittelser i spillergruppa har så langt preget mesterskapet for Nederland.

Stjernespiss Robin van Persie hadde ingen god dag på jobben mot Danmark, men det er ventet at Arsenal-spissen likevel vil få en ny sjanse i møtet med tyskerne.

Det er også ventet at van Marwijk vil kaste inn måljeger Klaas-Jan Huntelaar. Gjør han det, vil van Persie trolig bli flyttet litt ned i en hengende spissrolle.

- Må vrake Sneijder
Om Nederland-treneren velger å gå for denne løsningen, betyr det også at én spiller som startet forrige kamp må benkes. Det blir trolig Barcelonas Ibrahim Afellay.

Tidligere Nederland- og Chelsea-spiss Jimmy Floyd Hasselbaink mener likevel van Marwijk burde ofre en annen spiller, nemlig playmaker Wesley Sneijder.

Inter-spilleren leverte ifølge Hasselbaink ikke varene i møtet med Danmark, og valgte ofte vanskelige løsninger i angrepsspillet. Sneijder har heller ikke vært i storform for klubblaget denne sesongen.

- Jeg ville vrake Sneijder, slik at van Persie kunne spilt i den dype spissrollen. Sneijder var ikke god mot Danmark, og har ikke levert for Inter, sier Hasselbaink på sin blogg.

- Både Sneijder og van Persie skuffet meg, egentlig. På flankene ville jeg brukt Arjen Robben og Dirk Kuyt. Robben var strålende i forrige kamp, selv om det ikke ble mål.

- Bør holde kjeft
Rapporter fra nederlendernes trening antyder imidlertid at van Marwijk vil kjøre van Persie og Huntelaar sentralt i angrepet, mens Robben og Sneijder vil bekle flankene.

Pressen i treskolandet har også håpet å få se Rafael van der Vaart i en midtbanerolle, men der vil trolig treneren fortsette med duoen Mark van Bommel og Nigel De Jong.

Det er van der Vaart, sammen med Huntelaar, som har stått i spissen for opprøret mot van Marwijk. De to stjernene skal være misfornøyd med å måtte sitte på benken.

- Det virker ikke som jeg kan gjøre noe for at han skal forandre mening. Dette er ikke lett for meg, og jeg er dypt skuffet, sier Tottenham-spilleren.

Den andre fraksjonen i Nederland-troppen blir ledet av kaptein, og trenerens svigersønn, Mark van Bommel. Tøffingen må nå ta ansvar og sørge for at laget fungerer som en enhet.

- Hvor skulle liksom van der Vaart passe inn i dette laget? Han kan ikke spille ving, og ikke sentralt på midtbanen. van der Vaart bør konsentrere seg om å holde kjeft, sier Hasselbaink.

- Stygge mål
Foran møtet med tyskerne er i hvert fall én ting helt sikkert: Nederland bør vinne. Laget skapte store sjanser mot Danmark, men maktet ikke å sette ballen i mål.

- Nederland scorer ikke stygge mål, det er et problem. Du trenger spillere som kan score enkle mål. Nederland spiller vakkert og ønsker å score vakre mål, sier den tidligere spissen.

Oppgjøret mellom Nederland og Tyskland sparkes i gang klokken 20.45. Tyskerne står med tre poeng i gruppe B, mens Nederland altså har null. Portugal og Danmark møtes også onsdag.

Oppgjøret kan du følge i Nettavisens livesenter - nalive.no - på både mobil og nett .