RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holder Heidi Løke bak seg

Foto: Svein André Svendsen/Larvik HK
Sist oppdatert:
Det er ikke alle statistikker Larvik topper.

FLINT-LARVIK 15-33:
SOLA-STORHAMAR 26-34:

Heidi Løke er en av Norges største håndballprofiler, og i fjor ble hun kåret til nettopp det - den største profilen. Hun ble også kåret til sesongens beste spiller, tatt ut på årets lag og selvsagt ble hun toppscorer i den norske ligaen.

Med 204 mål endte hun 61 mål foran nummer to på toppscorerlista.

Onsdag kveld noterte hun seg også for 11 mål da Larvik tok sin femte strake seier, borte mot Tønsberg-laget Flint.

Men faktisk, hittil i år må Løke nøye seg med 2. plass på toppscorerlista.

Den ledes nemlig nå av Storhamars Kamilla Sundmoen.

Den 25 år gamle Storhamar-jenta ble nummer fem på toppscorerlista i fjor, med 127 mål, men etter åtte mål borte mot Sola står hun med 52 scoringer på seks kamper så langt i sesongen. Det er to mål mer enn Heidi Løke har så langt, selv om det skal sies at Larvik-jenta har spilt én kamp mindre enn Sundmoen.

Her er toppscorerlista i Postenligaen.

- Skal gjøre alt jeg kan
Likevel - kan Storhamar-jenta utfordre Løke om toppscorertittelen?

- Jeg skal prøve alt jeg kan, men Heidi Løke er en vanskelig skrue. Hun scorer mye mål. Jeg tar imidlertid straffene våre i år. I fjor byttet vi mer på, og Heidi tar jo ikke Larviks straffer. Så ja, jeg skal gjøre alt jeg kan for å ta Heidi, sier Sundmoen til Nettavisen.

Hun har ikke noe konkrete mål på hvor mange scoringer hun skal putte i løpet av sesongen. Det blir bare å legge unødvendig press på seg selv. I stedet handler alt nå om å få Storhamars sesong tilbake på skinner igjen.

- Går for topp-5
Hamar-laget startet sesongen med fire minuspoeng, og har også tapt to kamper de egentlig følte de burde vunnet hittil i år, mot Stabæk og Vipers Kristiansand.

- Det ødela litt, ja. Målet var topp-3, men siden vi tapte de to kampene, som vi hadde kalkulert med å vinne, så får vi heller gå for topp-5, sier toppscoreren i Postenligaen, Kamilla Sundmoen.

Her har du alle resultater og tabell i Postenligaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere