Gå til sidens hovedinnhold

Holder koken i sporet

Mye er forandret siden Elise og Simen Myklebust startet med langrenn i Grorud. Søsknene er nå de eneste som er igjen fra den gamle treningsgjengen.

Sørkedalen: Det er veldig moro å drive med langrenn, så vi har i alle fall ingen planer om å gi oss, understreker søskenparet fra Grorud.
Elise (10) og Simen (13) har drevet med langrenn i seks år. Da de to begynte å trene i Grorud, var det et stort langrennsmiljø der.
Vi var mange yngre der da. Nå er det egentlig bare oss som representerer Grorud i yngre klasser, sier Elise og Simen.
I juniorklassen figurerer riktignok Grorud hyppig. Der leverer nemlig Christian Grønvold, som er klubbens eneste løper på juniornivå, sterke resultater med jevne mellomrom.

Stor treningsgruppe

For Elise og Simen er det i alle fall bra at man nå har stablet sammen en fin treningsgruppe i Groruddalen. Løperne fra klubbene Grorud, Grei, Årvoll og Linderud samles nå nemlig under navnet Lillomarka når man trener.
Det er fint at vi kan trene sammen med mange andre langrennsløpere, synes Elise og Simen.

Moro i Sørkedalen

I helga var søsknene fra Grorud to av rundt 600 løpere som stilte til start i sprintrennet til Bækkelaget i Sørkedalen, som også ble regnet som kretsmesterskap for klassene fra 13 år og oppover.
Simen knivet om å komme lengst mulig i 14-årsklassen i KM, men måtte se seg slått i semifinalen.
Jeg ble nummer fem i mitt heat, så da røk jeg ut. Det gikk veldig fort foran i feltet, men jeg er uansett fornøyd med å komme til semifinalen, sier Simen.
Også Elise gikk så det sprutet i Sørkedalen. Hun legger ikke skjul på at sprint er kjempegøy.
Ja, det er moro. Jeg liker at det går ekstra fort, sier 10-åringen.
PS!
Groruddalen fikk også en kretsmester i løpet av lørdagen. Jørgen Braathen fra Høybråten og Stovner tok nemlig hjem gullet i 19-20-årsklassen.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter