RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Holder rekkefølgen hemmelig

Sist oppdatert:
Landslagssjef Kjell Ove Oftedal holder kortene tett inntil brystet før torsdagens skiskytterstafett i Ruhpolding.

RUHPOLDING (Nettavisen): Oftedal fortsetter å eksperimentere med stafettlaget i ukene før VM i Anterselva.

Han har bestemt seg for hvem som får gå torsdagens stafett i det klassiske verdenscuprennet i Ruhpolding - men nekter å røpe rekkefølgen.

- Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Halvard Hanevold og Frode Andresen utgjør det norske laget, forteller Oftedal til Nettavisen under onsdagens trening.

- Men rekkefølgen er hemmelig. Den vil jeg ikke si noe om før vi leverer inn laget til arrangøren før rennet torsdag, fortsetter han.

Imponerende merittliste
Han er sjef for verdens kanskje beste skiskyttertropp.

Sjekk bare merittlisten i VM siden 2001:

I Pokljuka i 2001 ble det bronse (Egil Gjelland, Frode Andresen, Halvard Hanevold, Ole Einar Bjørndalen), i Khanty Mansiysk to år senere ble det fjerdeplass (Bjørndalen, Andresen, Gjelland og Hanevold), og i Oberhof i 2004 ble det sølv (Hanevold, Lars Berger, Gjelland og Bjørndalen).

Og i det forrige verdensmesterskapet, i Hochfilzen for snaue to år siden, gikk det norske stafettlaget helt til topps. Vinnerlaget bestod av Halvard Hanevold, Stian Eckhoff, Egil Gjelland og Ole Einar Bjørndalen.

- Målet er å ta medalje i Anterselva, fastslår Oftedal.

Hegle Svendsen er klar
Der får trolig stjerneskuddet Emil Hegle Svendsen sin debut.

- Slik som det ser ut nå, så tror jeg at jeg får gå VM-stafetten med tanke på det de andre på laget har prestert, forteller Svendsen til Nettavisen utenfor den norske smøreboden på stadion i Ruhpolding.

Han har startet tre stafetter i verdenscupen denne sesongen. Svendsen har gått to førsteetapper og én tredjeetappe.

- Stafetten her nede blir viktig. Jeg håper nå å kunne få prøvd meg på andre etappe, siden jeg ikke har prøvd meg på den før. Men laget er hemmelig, så vi får bare vente og se, forteller Svendsen.

Frode Andresen er tilbake på startstreken, etter å ha stått over stafetten i Oberhof forrige uke, som endte med tredjeplass til Norge under ufyselige værforhold.

- Jeg har fremdeles litt igjen til jeg har prikket inn toppformen. Det har vært for mye stang ut. Men jeg gleder meg, sier han.

- Andresen ser pigg ut
Landslagstrener Kjell Ove Oftedal mener Andresen ser pigg ut.

- Frode er på gang, og jeg tror han har en god følelse, sier han.

For veteranene Ole Einar Bjørndalen er det omtrent det samme hvilken etappe de går - enten det gjelder VM eller verdenscupen.

- Jeg er som poteten, jeg kan brukes overalt. Det er akkurat det samme for meg hvilken etappe jeg går, sier Bjørndalen - som sammen med Hanevold for øyeblikket er de to eneste som er bankers på VM-laget i Anterselva neste måned.

Herrenes stafett i Ruhpolding starter klokken 13.15 torsdag formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere