Aksel Lund Svindal var i en egen klasse i lørdagens utfor, og foran superkombinasjonen var det knyttet stor spenning til hvor stort forsprang nordmannen kunne opparbeide seg i utforen før slalåmdelen senere mandag.

Les også: - Han slår knockout på hele verdenseliten

Svindal fikk opp farten fra start, og kjørte solid hele veien. Dessverre ble de grønne mellomtidene til slutt avløst av røde tall i mål. Det holdt til en andreplass, 14 hundredeler bak Romed Baumann, men avstanden ned til de beste slalåmkjørerne er trolig ikke stor nok.

- Vi lar oss gjerne overraske av Aksel i slalåmdelen, men det er klart at dette blir tøft, sier Kjetil André Aamodt i NRKs studio.

Håper på medalje
Selv virket Aksel Lund Svindal en smule resignert etter å ha kommet i mål.

- Forspranget holder ikke, rett og slett. Jeg var på forhånd klar over at jeg trengte et større forsprang, men det fikk jeg dessverre ikke, sier Svindal til NRK etter løpet.

- Det var helt greit gjennomført, men jeg kjørte ikke like bra som i spesialutforen på lørdag, innser Svindal, som likevel ikke har gitt opp håpet om medalje.

- Nei, jeg har ikke gitt opp medaljehåpet, så nå skal jeg gå hjem og sove litt og bli klar til i kveld, forteller han.

Nettavisen følger superkombinasjonen live.

3568696

Aksel skadet
Til TV 2 kan nordmannen også fortelle at han pådro seg en liten strekk i utforrennet.

- Jeg strakk hamstringen da jeg startet løpet. Jeg kjente ikke mye underveis, men da jeg kom mål trodde jeg først det var noe med kneet. Etter en sjekk viste det seg at det var hamstringen. Nå skal jeg haste av gårde for å få behandling, sier Lund Svindal.

- Er det alvorlig med tanke på slålåmrennet?

- Jeg tror ikke det. Jeg får behandling og stiller nok til start.

Blant de største forhåndsfavorittene, kjørte altså rutinerte Benjamin Raich et godt løp i utforløypa i Schladming, og endte til slutt 1,52 sekunder etter Baumann i mål.

Med sine gode slalåmegenskaper er han dermed en av de aller største gullfavorittene foran del to av konkurransen.

Gullfavoritter
Den kanskje største favoritten i superkombien, Ivica Kostelic, imponerte med et meget god utforrunde. I mål var han 1,37 sekuner bak Baumann, og altså kun et drøyt sekund foran Aksel Lund Svindal.

- Det er ingenting for Kostelic, som er så god i slalåm, var NRK-kommentatorens dom.

Ted Ligety blandet seg også inn i gulldiskusjonen med et veldig solid gjennomført løp. Kun 0,73 sekunder skilte opp til lederen, for Ligety, som gjennom sesongen har vist seg som en meget habil slalåmkjører.

- Medalje er fortsatt realistisk for Aksel, men hvis Ligety, Raich og Kostelic kjører slik vi vet de kan, blir det trolig vanskelig i dag, mener Aamodt.

Den avgjørende slalåmen går av stabelen klokken 18.15 mandag kveld, og følges live på Nettavisen.