RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holder unna for gutta

(Hesteguiden.com)
Sist oppdatert:
Lovers Lane har fått 20 meter forsprang på hingstene i kveld og den fordelen utnytter hun. Sjekk våre Forus-tips.

Sportspills meny tirsdag
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette
Oddstips 1: Svenskene tar poeng
Oddstips 2: Uavgjort i Parken
Sjekk også: Lesernes oddstips

Travtips Momarken: Ikke egg med Odin
Trav: Lunsjtrav Klosterskogen

Tirsdag er det full fart i trav-Norge. Det starter med lunsjtrav på Klosterskogen og til kvelds skal det kjøres travløp både på Momarken og på Forus.

Klikk her for å se våre V5-tips til Forus

På Forus travbane skal ni lovende ungdommer kjempe om en førstepremie på 50 000 kroner i et flott treårsløp i V5-3. Hoppene har fått 20 meter godtgjørelse og det ble avgjørende for vår vurdering av dette løpet. Vi synes forutsetningene for 4 Lovers Lane er strålende i kveld grunnet dette, og Hoppekriteriet-finalisten har en svært fin oppgave i kveld. Gjorde et solid løp i kvalifiseringen til nettopp Hoppekriteriet og var ikke langt bak gode Thai Mahal i mål da. Gjorde en svært hyggelig figur i finalen også til sjetteplass, etter å ha havnet vondt til fra start. Før de to startene gjorde hoppa to solide seiersløp på hjemmebanen Forus.

I kveld er det mer eller mindre tetgaranti sammen med gjestekusk Geir Mikkelsen (den faste kusken Rune Wiig kjører naturlig nok sin egen stallhest Thai Torres). Lovers Lane er faktisk ikke favoritt i formiddagstimene tirsdag, men blir muligens spilt opp til favoritt utover ettermiddag. I en ellers svært interessant V5-meny på Forus stoler vi på at 4 Lovers Lane styrer butikken fra start til mål i V5-3.
Rangering V5-3: A: 4 B: 8-7-10 C: 2-6-1-3-5

V5-1 - Kaldblodshester 2040 meter voltestart
Oppsiktsvekkende nok ser det ut som 8 Alva blir megafavoritt i V5-1. Nå er det riktignok ikke spilt veldig mye (rundt kl 10 tirsdag), men spillerne ser ut til å være på en aldri så liten bærtur her.

5 Røvaren er etter vår oppfatning den beste hesten her. Hadde slått kloa i Gimra Borken på Jarlsberg sist, men galopperte med seiersgrepet 50 meter fra mål. Nest sist var hesten ute i en Derby-kvalifisering, men ble litt for liten der. Seks seire på femten starter i år, og er tilbake hos eieren nå etter et opphold hos Eirik Høitomt. Kveldens kusk Svein Ove Wassberg kjenner hesten godt fra tidligere oppsitt og vant med hesten på Forus 5. april. Vår klare favoritt.

3 Jerkeldsota kan muligens sitte i tet etter noen hundre meter (starter 20 meter foran Røvaren). Viste i Bergen tredje sist at hun trives utmerket i den posisjonen da hun kom alene til mål. Vi setter fireårshoppa tidlig på. 11 Bjelleguten har hatt mye utur denne sesongen. Ble helt uforståelig fratatt seieren i Bergen sjette sist, galopperte bort det som så ut som en seier nest sist og møtte altfor gode hester sist. Springspor på 40-meteren i kveld og blir vår outsider. 12 Mos Eld gjorde et solid comeback for fjorten dager siden etter lang pause og denne hesten tåler å bli brukt underveis.

8 Alva fikk et silkeløp sist innvendig, det blir neppe slik i kveld og hoppa blir altfor mye spilt. 9 Almina er god fra start og kneblet meget overraskende tettravende Åspe Viktor sist. 6 Troll Spika er helt umulig å få feilfritt rundt om dagen, kapasiteten er fortsatt mer enn god nok. 2 Eld Karl imponerte ikke i det hele tatt sist og ble frakjørt av både Bjelleguten og Mos Eld i sisterunden da. Tja.
Rangering V5-1: A: 5 B: 3-11-12 C: 9-8-6-2-1-10-14-15-4-13 D: 7

Annonse: Mandag lanserte Øivind Grøstad åttendevalget Rocky Plush som vinner og V5-forlaget betalte tilbake 63 556 kroner

V5-2 - Varmblodshester 2040 meter autostart
Meget laber klasse på deltagerne i den andre avdelingen som attpåtil er et amatørløp. Vi klemmer til med femtevalget 1 Celine Tuna som vår favoritt. Hoppa er startrask, har en brukbar kusk i disse omgivelsene og har trukket et perfekt startspor. Er nok ikke blant de tøffeste i sluttfasen, men her er det ikke mange tøffinger og vi tror på en brukbar vinnersjanse.

11 Fidilo er også i form og avsluttet fint sist. Kveldens kusk, Siw Helen Bø, har vunnet tre ganger i år på kun elleve forsøk, men har kun kjørt to travløp (en seier). Litt vrien utgangsposisjon her, men skal duge mot disse motstanderne. 6 Onlymede er spillernes favoritt, men formen er ikke veldig overbevisende om dagen. En feilfri 9 Leo Brodde er uten tvil av plussvariantene her og skal tidlig på. 7 Grace Volcano er ingen stjerne, men denne oppgaven ser meget billig ut.

2 Fakir O. viste fin fart mellom galoppene sist, og er ikke så aller verst de dagene han holder seg på beina. 4 Thierry News viste lovende takter som treåring i fjor, i år har ikke stridsmoralen vært på topp. Fireåringen er imidlertid god fra start, det hjelper svært godt på i slike omgivelser. 12 Staro Cornflakes sviktet som favoritt sist, men er muligens bedre med løp i rygg.
Rangering V5-2: A: 1 B: 11-6-9 C: 7-2-4-12-8-3 D: 5-10

Annonse: Rolf Lerum tror ikke på "Cowboyen" i V5-4 på Forus og kommer med en svært overraskende vinner

V5-4 - Varmblodshester 1600 meter autostart
Eliteløp der det garantert kommer til å bli fartsfest. 8 Priority Photo går fra å være 80-prosenter til å være en drøy 20-prosenter. Galopperte hemningsløst fra førstespor bak bilen da, men så riktig lekker ut den dagen. Spor åtte på sprint nå, men med 1 Cantabharmony som sannsynlig tethest, kan dette bli helt riktig for Tjomsland-traveren.

3 Løb Cowboyland blir storfavoritt her etter flere løp på 12-tallet den siste tiden. Men slik vi leser dette løpet, så klarer ikke Løb Cowboyland å ta en lengde på Cantabharmony nedover startsiden og da kan dette bli dødens (eventuelt rygg leder). Vi synes uansett Løb Cowboyland blir for stor favoritt her. 4 Atlantic Ås spurtet flott sist og er vallaken på skuddhold ut mot oppløpet kan han blåse hele gjengen. Vi krysser også for 1 Cantabharmony til tross for steintøff motstand. Femåringen holder form og sprint passer utmerket. 5 Italiano galopperer overraskende mye for tiden, men duger feilfritt. 6 John Paul's Legacy har atter tapt sportrekningen, men kapasiteten er fortsatt tilstede.
Rangering V5-4: A: 8 B: 3-4-1 C: 5-6-9-2 D: 7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Forus

V5-5 - Varmblodshester 2550 meter voltestart
6 Lumiere De Nuit har ikke innfridd denne sesongen, men sist var det endelig tegn til bedring for den kapable femåringen. Spurtet da strålende til andreplass bak Gann Golden. Langløp skal være en fordel for Tjomsland-traveren og startsporet er bra. Det er det ikke for 7 Global King som imponerte voldsomt i Bergen sist. Til tross for utvendig løp på gode You Do Kievitshof kom Wiig-traveren ensom til mål. Det var en meget sterk prestasjon, og takler Wiig-traveren det litt trange startsporet er han garantert med å gjør opp om seieren her.

1 York Hornline viste seg kraftig forbedret igjen sist og til tross for en krevende siste 700 meter, var Wassberg-traveren først på streken. York Hornline imponerte stort ved flere tilfeller i vår og må tas på alvor fra en flott utgangsposisjon her. 9 Becky's Snowstar holder kalasform, men kusk Anders Lundstrøm Wolden har ikke vært videre heldig med disponeringene av vallaken den siste tiden. Med litt mer is i magen og litt mer avventende kjøring har Becky's Snowstar vinnerform i kroppen.

2 Yunin Boko står fint til på strek. Holder ålreit form, men er avhengig av å få det servert underveis. Det kan vallaken få her. 5 Conway Holl har normalt ingen fordel av langdistanse, men dukker opp i ny regi nå og tilmåles litt oppmerksomhet. 4 Super Harald gikk gjennom lydmuren nest sist. Det var fra tet på en rask sprint. Denne oppgaven ser betydelig tøffere ut.
Rangering V5-5: A: 6 B: 7-1-9 C: 2-5-4-10-11-3 D: 12-8

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere