Gå til sidens hovedinnhold

Holdt ekstraordinært styremøte onsdag kveld: Dette sier Godsets styreleder

Strømsgodsets styre har sittet flere timer i møter. Styreleder Ivar Strømsjordet sier at Henrik Pedersens jobb ikke har blitt diskutert i dette møtet.

Etter den siste tids storm rundt hovedtrener Henrik Pedersen, avholdt Strømsgodset ekstraordinært styremøte onsdag kveld. Møtet ble varslet om tidligere på dagen.

Etter at møtet var ferdig onsdag kveld, snakket styreleder Ivar Strømsjordet kjapt med pressen utenfor klubbens lokaler i Drammen. Han var imidlertid ordknapp.

- Vi har oppsummert dagen. Vi har hatt møter med trenerteamet og med spillergruppa gjennom dagen. Og så har vi nå samlet styret for å gjøre en oppsummering. Det er jeg som har hatt de møtene og jeg har informert styret mitt om innholdet i samtalene, sier styrelederen ifølge Drammens Tidende.

- Ikke en problemstilling

- Stiller styret seg fortsatt bak Henrik Pedersen som trener?

- Det har ikke vært noen problemstilling i møtet i dag. Vi har, som jeg har sagt flere ganger nå, hatt møter med spillerne og trenerteamet. Så har vi hatt styremøte. Vi har ikke tatt noe vedtak eller konklusjon på noe som helst.

- Når kommer med dere eventuelle konklusjoner?

- Det vil jeg ikke spekulere i, sier Strømsjordet.

- Nå bruker vi tiden for å gå ryddig og ordentlig igjennom dette her.

- Hvor lang tid vil det ta før det kommer en beslutning? blir gjentatt.

- Vi tar den tiden vi trenger, vi, avslutter Godsets styreleder.

Intern misnøye

Bakgrunnen for møtet er en rekke interne konflikter innad i klubben. Kjernen i det hele er at trener Pedersen skal ha kommet med flere rasistiske kommentarer.

LES OGSÅ: - Strømsgodset-spillerne vil fjerne trener Henrik Pedersen

Strømsgodset-ledelsen konkluderte først etter en intern gransking med at treneren skulle få beholde jobben, men etter at ny informasjon har kommet fram denne uken, har presset økt mot klubbledelsen til å ta grep om situaasjonen.

Tidligere onsdag meldte TV 2 at spillergruppa ville kreve at trener Henrik Pedersen forlater sin stilling i klubben. Etter det Nettavisen kjenner til har spillerne rettet misnøye mot både trener og styreleder Ivar Strømsjordet. Ifølge informasjonen vurderer spillerne også om de vil uttrykke misnøye mot flere av lederne i klubben.

Parr: - Ikke fornøyd

Strømsgodset-spiller Jonathan Parr bekreftet overfor Nettavisen onsdag at spillerne ikke er fornøyd med måten klubben har opptrådt i forbindelse med rasismeanklagene.

LES OGSÅ: Bekreftes av flere vitner: - Dette sa Strømsgodset-treneren til klubbens ansatte

- Vi har i dag gjennomført møter med styreleder og daglig leder. Vi er ikke fornøyd med den informasjonen de har gitt angående prosessen som har vært og er ikke fornøyd med svarene vi har fått, sa Parr til Nettavisen.

Den tidligere Crystal Palace-spilleren er tillitsvalgt i spillergruppa på Marienlyst. Han varslet at en pressemelding fra spillerne vil komme senere denne uka.

- Spillergruppa har behov for å bruke litt tid for å gjøre klar en tydelig melding som vil komme på et senere tidspunkt, mest sannsynlig torsdag, sa Parr.

LES OGSÅ: Strømsgodset gjennomførte intern granskning etter rasistiske uttalelser fra treneren

Grov språkbruk

Tirsdag kunne Nettavisen avsløre hva som har fått spillere og ansatte i Strømsgodset til å reagere på trenerens oppførsel.

Den ene hendelsen skal ha funnet sted i en bil under lagets treningsleir i Marbella i 2020. Pedersen skal, ifølge informasjon Nettavisen har fått bekreftet, ha uttalt følgende:

«Hun vil sikkert prate med XX og XX etter hun snakket med deg. Hun vil sikkert prate med dere på grunn av deres fine niggerbodies.»

LES OGSÅ: Stabæk-spillere brøt karantenebestemmelse: - Dypt beklagelig

En annen konkret hendelse fant sted under starten av årets oppkjøring.

«På et felles møte med flere personer tilstede skal Pedersen og personene ha diskutert en spesifikk spiller i troppen. Etter diskusjoner frem og tilbake om hvordan denne spilleren skulle håndtere en situasjon, henvender Strømsgodset-treneren seg til varsleren og bruker ordet «idiot» etterfulgt av «monkey» for å beskrive spilleren».