RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holdt nullen - fikk kjeft

(FOTO: TOR RICHARDSEN/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Aalesund-trener Per Joar Hansen mener keeper Adin Brown har vært for dårlig så langt. - Urettferdig, svarer amerikaneren.

LYN - AALESUND 0-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Aalesund kom til Oslo for å holde nullen - etter 16 baklengs på fem kamper - og klarte oppdraget. Mye på grunn av keeperbjørnen Adin Brown.

Men trener Per Joar Hansen var ikke bare glad da Aalesund endelig unngikk baklengs.

- Adin Brown begynner endelig å ligne på Adin Brown. Så langt denne sesongen har han prestert langt under det man må forvente av en så god keeper, mener Hansen.

- Hva tror du er grunnen til at Brown ikke har vært god?

- Det er vanskelig å svare på, men han har sluppet inn mye mer enn han har hatt for vane. I forrige kamp var det tendenser, og i dag er han endelig den matchvinneren han skal være, tøff i feltet og med matchavgjørende redninger, sier Per Joar Hansen til Nettavisen.

Irritert
Adin Brown, som hinket rundt på en vond fot etter kampen, setter helt tydelig ikke pris på trenerens utspill.

- Han kan si hva han vil, det er alltid lett å skylde på keeperen når du slipper inn mange mål, sier Brown til Nettavisen.

- Synes du kritikken er urettferdig?

- Så klart. Du vinner som et lag og taper som et lag. Men det er klart at dette var de beste 90 minuttene jeg har spilt i år. Utsparkene, feltarbeidet og redningene - alt stemte, sier amerikaneren.

Browns gode redninger og stødige keeperspill blandet med Lyns dårlige avslutninger berget ett poeng for bunnlaget i Tippeligaen. Nå håper sunnmøringene at de fortsetter å plukke poeng borte mot Strømsgodset om tre dager.

- Jeg håper dette bygger opp selvtilliten vår. Vi viser at vi kan holde nullen og er solide defensivt, men nå må vi finne mer offensivt krutt, oppsummerer Adin Brown.

- Vi kom hit for å holde nullen. Nå håper jeg vi har løftet moralen i troppen, og vist for hverandre at vi kan spille jevnt med alle i Tippeligaen, sier Per Joar Hansen.

Sjansesløsing
Spillet foregikk stort sett på én banehalvdel. Edu var tilbake for Lyn, og både skapte, fikk og sløste sjanser. En åpen heading fra noen få meter havnet på merkverdig vis langt utenfor. Midtstopper Indridi Sigurdsson traff ikke målet alene fra fem meter, og Espen Hoff traff tverrliggeren med et kanonskudd like før slutt.

Lyn hadde grunn til å gremme seg over sjansesløseri for andre kamp på rad. Nettavisen telte 12-0 (!) i sjanser til hjemmelaget. Aalesund hadde kun noen nestensjanser på kontringer mot slutten av kampen.

- Vi er ikke fornøyd med 0-0 mot Aalesund, i hvert fall ikke når vi dominerer kampen fullstendig, slår Lyn-trener Henning Berg fast.

- Vi har ikke nok tempo i pasningsspillet, og timingen stemte ikke helt. Første omgang var langt under pari, starten av andre omgang er bra, og så sklir det litt ut, fortsetter han.

- Takler du å se på all sjansesløsingen fra benken?

- Jeg har jo ikke noe valg. Men det er klart jeg gjerne skulle sett at vi avgjør både mot Strømsgodset i forrige kamp og her mot Aalesund, sier Berg til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere