Gå til sidens hovedinnhold

Holdt treneren på pinebenken

Klarte så vidt grensen for å bli automatisk kvalifisert.

Andreas Thorkildsen er klar for VM-finalen i spyd med nest beste kast i sin kvalifiseringsgruppe. Han gikk videre med et kast på 83,05 meter.

Men han gjorde kvalifiseringen ekstra spennende nok en gang, og det var ikke før etter tredje og siste kvalifiseringskast at finaleplassen var i boks.

- Jeg må innrømme at jeg er lettet. Dette var deilig. Han samlet seg godt i det siste kastet, men jeg må innrømme jeg var nervøs. Da han fikk opp 79,45 meter i annen omgang, trodde jeg det skulle holde, helt til jeg så at han lå på niendeplass, sa trener Åsmund Martinsen til NTB etter den spennende kvalifiseringen.

Han innrømmet at han ble holdt veldig lenge på pinebenken.

Thorkildsen innledet med et dødt kast på godt under 80 meter. Deretter kastet han 79,45 meter og fikk opp 83,05 i siste omgang. Den automatiske kvalifiseringsgrensen var på 82,50 meter, og det var bare Tero Pitkämäki og Thorkildsen som klarte det i den første gruppen.

To ustabile
- Det var to ustabile kast og et som nærmer seg noe bra, slo Thorkildsen fast overfor NTB etter at han var kommet inn i kvalifiseringsgruppen.

- Jeg vil vel ikke si at jeg følte noe voldsomt press før den tredje og siste omgangen, men jeg visste jeg måtte kaste en meter lenger enn det jeg hadde (79,45 meter). Derfor måtte ikke sistekastet mitt bli veldig langt. Det måtte bare bli langt nok.

- Når jeg står her nå og snakker med dere, må jeg innrømme at det var deilig å sette et kast som delvis sitter som det skal, sa Thorkildsen.

Han har slitt med teknikken og timingen i kastingen hele denne sesongen. Problemene er i ferd med å bli løst, men fortsatt er han ikke 100 prosent.

- Jeg var ikke overrasket over at jeg måtte ta tre kast i denne kvalifiseringen. Jeg vil vel heller si at det var som forventet, sa Thorkildsen. Nå kommer han til å gå inn i finalen som en av de beste.

Vesely imponerte
Tsjekkeren Vitezslav Vesely hadde et kast på mellom 88 og 89 meter i den første omgangen, men tråkket over. Etter det fikk han opp et kast på 81,51 meter som lengst, og det holdt til finaleplass med klar margin.

- Jeg vil si at Vesely var den som imponerte meg mest i denne kvalifiseringen. Han ser farlig ut, men også Pitkämäki virker stabil, mente Thorkildsen som var oppe klokka seks på morgenkvisten.

- 83 meter var greit i denne kvalifiseringen, men jeg må nok sette på litt mer fart og innsats i finalen. Det trengs for å kaste langt. Jeg kommer til å satse maksimalt uten å tenke på å sikre i det hele tatt, la han til.

Det var helt vindstille inne på banen da spydkvalifiseringen tok til. Kasterne fikk ikke noe drahjelp av vinden, men det gjorde ikke noe for Thorkildsen.

(©NTB)

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken