Danske Holger Rune (19) var på manges lepper etter innsatsen i Roland-Garros tidligere i år.

Men ungguttens inntog i det virkelige celebre selskapet blant verdens ypperste tennisspillere har også hatt en bakside.

Les også: Ruud falt én plass på verdensrankingen – tar snart igjen Djokovic

I et intervju med danske B.T. forteller Rune at han får store mengder hatmeldinger og trusler på sosiale medier når han har spilt kamper.

– Det er ofte kommentarer som: «Jeg kommer til å drepe familien din» og «jeg håper du får kreft», som kommer veltende inn, sier 19-åringen til tabloidavisa.

Bruker energien på andre

Rune utdyper at folk gjerne vil få utløp for frustrasjon hvis de eksempelvis har tapt penger når de har spilt på kampene han er med i.

Videre påpeker den unge dansken at han ikke tenker mye på de styggere tilbakemeldingene han mottar. Energien rettes isteden mot dem som velger å støtte ham.

Les også: Reagerer på Liverpool-stjernens beskjed: – En trussel

– Jeg har så mange fans rundt omkring som støtter meg, og det er dem jeg fokuserer på. De vil meg det beste, heldigvis. Det setter jeg pris på, sier han til B.T.

Holger Rune forbereder seg i disse dager til en ny Grand Slam-turnering, nemlig Wimbledon-turneringen på gressbanene til All England Lawn Tennis & Croquet Club i London.

Gresstrøbbel

På Roland-Garros-grusen for en snau måned siden imponerte han stort med å ta seg helt til sin første Grand Slam-kvartfinale. Der måtte han riktignok se seg slått av en annen skandinav, Norges seinere finalist Casper Ruud (23).

I etterkant fikk de to spillerne vel så mye oppmerksomhet for munnhuggeriet mellom dem, der påstander om løgner og usportslig oppførsel ble hyppig omtalt.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

I likhet med Ruud har Rune enn så lenge ikke funnet helt nøkkelen til å prestere på samme nivå på gressunderlag.

Rune tapte sist uke i første for den svakere rangerte briten Ryan Peniston under ATP-turneringen i Eastbourne. Peniston var samme mann som sendte Ruud ut i første kapm av ATP-turneringen på Queen's Club i London uka før.