*Nettavisen* Sport.

Hollywood skyr Lance Armstrong

LEGGER KORTENE PÅ BORDET: Lance Armstrong skal fortelle sin side av saken. Foto: JOEL SAGEt (AFP)

Filmproduksjoner på is, men omredigert dokumentarfilm kommer.

29.10.12 11:51

- Vi har et ekstraordinært, intimt portrett av Lance (Armstrong). Det gir også et avslørende innblikk i sykkelsporten, både som en skremmende og fantastisk idrett, forteller dokumentarist Alex Gibney til The Wall Street Journal.

Intervjuet er fra august, og filmskaperen lovet da å skrive- og klippe om «The Road Back» etter avsløringene rundt US Postal-laget og Armstrong selv.

Dokumentaristen fulgte Armstrong under comebacksesongen i 2009.

Annet bilde av Armstrong
Og selv om «The Road Back» skulle overleve sensuren, er det flere andre filmprosjekter som neppe ser dagens lys med det første.

- Det handler ikke lenger om at han slår tilbake og blir verdens fremste atlet. Hans image har blitt langt mer polarisert enn som så, sier en agent til hollywoodreporter.com.

Ifølge blogs.artinfo.com skal Sony i lengre tid har presset på for å få en oppfølger til «It’s Not About the Bike». Ryktebørsen har plassert Hollywood-kjekkasen Matt Damon i hovedrollen, men prosjektet er lagt på is inntil videre.

Forfatter: - Unnskyld, Frankrike
Interessant nok har også Michael Specter, mannen bak «It’s Not About the Bike» gått ut med en uforbeholden unnskyldning etter at den knusende dommen fra USADA strippet Armstrong for han syv Tour de France-titler.

- Apropos unnskyldninger: Beklager, Frankrike. Dere hadde rett hele veien. Fyren er en slimål («creep», red.anm.).

Frank Marshall, som blant annet har laget «The Bourne Franchise», skal likevel holde i prosjektet på eget initiativ. Det var også Marshall 41-åringen fra Austin, Texas ønsket skulle lage filmen.

- Det er for tragisk, akkurat nå
The Hollywood Reporter melder at det nå knyttes større interesse rundt en annen bok, nemlig Daniel Coyles «The Secret Race: Inside the Hidden World of the Tour de France: Doping, Cover-ups, and Winning at All Costs».

Altså boka der Tyler Hamilton avslører hvordan US Postal lurte en hel verden gjennom systematisk bruk av doping.

«Kilder forteller at boka ble forsøkt solgt inn hos flere filmprodusenter. De skal først ha avslått, men etter at saken har utviklet seg og Nike har droppet ham, har interessen skutt i været igjen», skriver nettstedet.

Prosjektet er nok likevel fram i tid ettersom amerikanerne ikke har klart å fordøye fallet for en av deres aller største idrettsstjerner riktig ennå:

- Det er for tragisk, akkurat nå, uttaler en som tidligere har produsert sportsfilmer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.