Gå til sidens hovedinnhold

Holmen vuderer Lyn-comeback

Kim Kristian Holmen spilte for Lyn i eliteserien. Nå vuderer han comeback i 2. divisjon.

OSLO: Kim Kristian Holmen spilte for Lyn i eliteserien fra 2007 til 2010.

Like før 2013 la angrepsspilleren opp karrieren, men interessen fra Lyn-trener Finn Bredo Olsen har nå fått 31-åringen til å vurdere et comeback for gamleklubben.

– Tanken er der

– Det kan hende at jeg gjør et comeback for Lyn. Tanken er der. Jeg har sånn smått begynt å røre på kroppen for å se hvor landet ligger, forteller Holmen.

31-åringen har ikke vært innom en Lyn-trening ennå, men forteller at fysikken føles bra.

– På et generelt grunnlag kan jeg si at jeg syns det er morsomt hva Lyn har fått til de siste årene. Interessen for å spille for Lyn igjen har bestandig vært der, men det har ikke passet de gangene jeg har vært i samtale med dem. Hva det eventuelt blir til denne gangen er det litt for tidlig å si noe om, men tanken er ihvertfall der, sier Holmen.

Bredo veldig interessert

Holmen er angrepsspiller, og har siden 2010 spilt for Kongsvinger og sist Ullensaker/Kisa, før han la opp desember 2012.

– Vi håper at Kim nå når han prøver seg litt på fotballbanen igjen har lyst til å være med på laget. Han er en livlig fyr som skaper god stemning rundt seg, og har en del fotballferdigheter vi virkelig kunne ha tenkt oss, sier Lyn-trener Finn Bredo Olsen.

Les mer om 2. divisjon på vår fotballside!

To sterke angrepsspillere

En av faktorene som førte til at Lyn ikke lå helt på tabelltoppen i fjorsesongen var tidvis svakt angrepsspill.

Spiss Andreas Moen ble hentet inn for å være Lyns målgrossist, men gikk skadet deler av sesongen, og har nå forlatt klubben.

Lyn snuser også på Asker-spiss Armin Sistek, men mangler foreløpig midler til å signere spissen som puttet 15 mål i fjor.

– Vi var ikke like god fremover i fjor som vi ønsket å være, og det har lenge vært klart at vi kommer til å trenge noen nye frontspillere i år. Om Armin Sistek og Kim Holmen blir Lyn-spillere, og de begge er motiverte til å gjøre en god jobb, tror jeg vi har kommet langt i den prosessen, sier Bredo.

Signerte Alta-spiller

I andre enden av banen har Lyn nylig signert tidligere Alta-spiller Jørgen Richardsen.

Richardsen kan bekle begge back-posisjonene, og har også offensive egenskaper.

Mange husker han nok som spilleren som satte inn 0-1-målet til Altas fordel i formiddagskampen på Frogner i fjor.

– Jørgen er en god back, som har mange av de ferdighetene en moderne back skal ha. Han er god en mot en, bra defensiv og har en løpskraft som gjør at han kan være med fremover på angrep, sier Bredo.

Så da gjenstår det å se om man får se angrepsduoen Sistek og Holmen spille på Lyns nye hjemmebane Bislett Stadion den 21. april mot Fyllingsdalen.