RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holmenkollen godkjent for hopping

Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Sist oppdatert:
Bakken klar for Prøve-VM.

Det er fortsatt en god stund til skianlegget i Holmenkollen er VM-klart, men selve bakken er i hvert fall klar til Prøve-VM i mars.

Etter en inspeksjon onsdag, ble bakken sertifisert og teknisk godkjent av Wolfgang Happel som er formann i bakkekomitéen i FIS.

Sertifiseringen innebærer at Holmenkollbakken nå tilfredsstiller alle tekniske og sikkerhetsmessige standarder som FIS setter for gjennomføring av internasjonale hopprenn, opplyser Oslo 2011 i en pressemelding.

Sertifiseringen gjelder for fem år.

- FIS-sertifiseringen av Holmenkollbakken fokuserer utelukkende på de sikkerhetsmessige og sportslige faktorene som må til for å kunne gjennomføre internasjonale renn, forklarer rennleder Torgeir Nordby.

Fullførelseskravene i Midtstubakken er ikke kommet langt nok til at bakken kan sertifiseres ennå. Ny inspeksjon vil bli foretatt når bakken er ferdig plastlagt. Rent profilmessig er bakken imidlertid i orden.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere