RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jeff Gross (Getty Images)

Holøs får fantasilønn

Sist oppdatert:
Blir blant de best betalte spillerne i Sverige.

Mandag spurte Nettavisen Jonas Holøs om hvorfor han valgte å gå til svenske Växsjö Lakers, etter at han forlot Colorado Avalanche.

- Det er en ny klubb, en spennende klubb, og de har veldig tro på meg som spiller. Jeg tror at jeg får stort ansvar der, sa Holøs.

Det kan ha vært en annen grunn også.

Lønna.

Stor signeringsbonus
Ifølge Aftonbladet får nemlig den norske 24-årignen drømmelønn i den nystartede svenske klubben. Avisen skriver at Holøs kan få en total månedslønn på 473.000 svenske kroner. Det blir over 5,6 millioner kroner i året.

I den summen ligger en signeringsbonus på to millioner svenske kroner.

Det gjør ham til en av de aller best betalte spillerne i svensk hockey i samme liga som Jan Hlavac, Johan Davidsson og Joel Lundqvist.

Flere svenske eksperter er kritiske til nordmannens lønn, spesielt siden Holös på de siste to sesongene bare har scoret ett mål.

- Jeg kommenterer aldri noen økonomiske vilkår i en kontrakt. Men jeg er trygg på Växjös økonomi og Jonas er innenfor vårt ordinære spillerbudsjett, sier sportssjef i klubben Henrik Evertsson til Sportbladet.

- Overbud
Flere svenske klubber skal ha vært på banen, blant annet Brynäs.

- Vi var interessert lenge, men det kjentes ikke greit å gi et slikt overbud til en spiller. Men nå er det bare å ønske Jonas og Växjö lykke til, sier sportsjef i Brynäs til Sportbladet.

Holøs får 220.000 svenske kroner i fast månedslønn den første sesongen, mens han får 250.000 neste sesong. I tillegg har Aftonbladet regnet om signeringsbonusen og fordelt den på måneder. Siden en slik bonus skattes lavt, mener den svenske avisen at det tilsvarer rundt fire millioner kroner i vanlig lønn.

Totalt får da Holøs en bruttolønn på nesten ni millioner svenske kroner fordelt over 19 måneder.

Det betyr at Holøs faktisk går opp i lønn ved å gå fra NHL til svensk hockey.

Holös er trolig på plass i Växjö på onsdag, og kan debutere for sin nye klubb hjemme mot sin gamle klubb Färjestad lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere