*Nettavisen* Sport.

Holtan vil bli trener

Erik Holtan øyner slutten av sin aktive karriere. Nå vil keeperveteranen ha svar på om Odd Grenland ønsker ham i en fremtidig trenerrolle.

16.09.05 12:52

- Jeg har igjen ett år av kontrakten med Odd, men regner med at jeg får gå hvis det dukker opp et bra alternativ for meg, sier Holtan til TV 2 Nettavisen.

Etter å ha vært et klart førstevalg gjennom hele karrieren i Odd, har 36-åringen havnet i skyggen av unggutten Rune Almenning Jarstein (20) denne høsten. Nå innser han at veien tilbake på laget blir tøff.

- Jeg har egentlig ikke fått noen signaler fra trenerne. Men så lenge vi vinner, ser jeg at de ikke har noen grunn til å endre på laget, sier Holtan, som innrømmer at det er tungt å motivere seg for B-kamper i 2. divisjon etter så mange sesonger på toppnivå.

Opplegg for framtida
Selv om han mener at kroppen holder til spill på toppnivå i noen år til, øyner han nå slutten av karrieren. Det vil også prege fremtidig klubbvalg.

- Jeg har startet på trenerutdannelsen og ser for meg en karriere som trener når jeg legger opp som aktiv. Derfor ønsker jeg at en eventuell ny kontrakt også skal inneholde et opplegg for framtida, forteller Holtan.

Odd Grenland er informert om trenerambisjonene.

- Jeg har gitt beskjed om at jeg må ha et svar tidlig i oktober på om de ser for seg å bruke meg i en rolle etter den aktive karrieren, sier Holtan.

Vurderer Moss
Hvis svaret er negativt, kan dette fort være hans siste sesong i Grenland-klubben. I så fall kan Moss bli neste arbeidsgiver.

- Moss er den eneste klubben jeg har vært i kontakt med så langt, og det er fortsatt interessant for meg. Det er jo hjembyen min, poengterer Holtan.

Veteranens personlige motgang har paradoksalt nok kommet parallelt med sportslig suksess for Odd Grenland. Odd er rett og slett høstens store lag i norsk fotball.

Holtan hevder han klarer å glede seg over suksessen, selv om han er henvist til benken.

- Føler meg delaktig
- Selvfølgelig er jeg glad når klubben vinner. Jeg føler jo at jeg er delaktig gjennom det jeg har bidratt med i mange år, sier han.

Holtan har imidlertid liten tro på at seierstårnet vokser helt inn i Royal League-himmelen for Odd, slik trener Arne Sandstø har antydet.

- Vi ligger på sjetteplass nå, og jeg tror kanskje vi må regne med å bli der. Det er et stykke opp til topplagene. Dessuten tror jeg tabellposisjonen vår akkurat nå speiler ganske godt nivået vi er på.

- Dere møter Viking i helgen, hva forventer du av den kampen?

- Det blir jevnt og tett. Vi er i bra form og har hatt den rette flaksen. Men Viking har jo også en del å spille for.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.