RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Homobønn til Hareide

Sist oppdatert:
LLH utfordrer landslaget til å følge opp homostøtten fra Egil Østenstad, Ola By Rise og John Arne Riise.

I de siste to dagene har trioen Egil Østenstad, Ola By Rise og John Arne Riise gått ut i media og tatt avstand fra homohets i fotballen, samtidig som de påpeker at de vil støtte de homofile fotballspillere som velger å være åpne om sin seksuelle orientering. Holdningene skaper jubel i Kongens gate 12. Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) føler nærmest at de opplever at støtteerklæringer raser inn fra sentrale skikkelser innenfor Fotball-Norge.

- Fantastisk av de tre
Nå vil homobevegelsen smi mens jernet er varmt.

- Det er helt fantastisk det disse tre har gjort nå. En er en, men tre er et skred, forteller en jublende LLH-leder Jon Reidar Øyan.

- Det at de toner flagg og viser at de har nulltoleranse for homohets, får store, positive ringvirkninger, sier Øyan til Nettavisen.

For det er nettopp det homobevegelsen trenger. Store, sterke, fremtredende aktører som toner flagg.

- Er man 17 år, så betyr det mye hva John Arne Riise mener. Nå ser vi en ny trend, dette er noe folk har lagt merke til, og snøballen har begynt å rulle.

Vil ha landslagets støtte
Og nå vil Øyan ha resten av landslaget på banen.

- At de viser sitt syn, har en enorm ringvirkning. Fotballen har et enormt nedslagsfelt, ikke bare er det mange som spiller, men tenk på alle de som ser på og leser om fotball hver dag.

- Nå håper jeg å få med meg landslaget i en plakatkampanje. Der skal vi ha kjente fotballpersonligheter, trenere og ledere, bruke deres bilder på plakater, hvor budskapet er kort og enkelt – nemlig at de tar avstand fra homohets i fotballen.

Øyan varsler at han vil ta snarlig kontakt med landslagsspillerne, og at det eneste de behøver å gjøre, er å låne ut ansiktene sine til en slik plakatkampanje.

- Får vi ja fra spillerne, kjører vi ut plakatene en masse. Jeg vil rose de tre som har startet dette, og nå er det bare opp til andre idrettspersonligheter å gjøre det samme. De er rollemodeller, og må være seg sitt ansvar bevisst, mener Øyan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere