*Nettavisen* Sport.

Homofil NFL-spiller vraket av laget

VRAKET: Michael Sam ble vraket av laget sitt St.Louis Rams til sesongstarten i NHL. Foto: (AP / NTB scanpix)

Må vente på å skrive historie.

Michael Sam må vente med å skrive historie som den første åpent homofile spiller i NFL. Lørdag ble han vraket av St. Louis Rams.

Forsvarskjempen var en stjernespiller på universitetslaget til Missouri. I februar, i god tid før NFL-lagene skulle drafte nye spillere, sto han fram som homoseksuell. Rams valgte ham, og det var ventet at han ville få sin debut i neste ukes serieåpning.

Lørdag var Sam imidlertid en av 22 spillere som ble vraket da troppen skulle barberes til de 53 spillerne som innleder sesongen.

Rams hadde bare en ledig plass i stallen i Sams posisjon, og han konkurrerte med udraftede Ethan Westbrooks om den. De to hadde ganske lik statistikk i sesongoppkjøringskampene, men til slutt ble Westbrooks foretrukket.

Sam taklet motstanderens quarterback med ballen tre ganger, flest av alle Rams-spillerne i treningskampene.

- Jeg mener at Sam er god nok til å spille i denne ligaen, men det er mange andre som har kjempet om plass også, sa Rams-trener Jeff Fisher før den endelige troppen ble tatt ut.

Sam sa selv at han følte seg trygg på å komme på laget.

Etter at han ble vraket har andre klubber 24 timers frist til å overta kontrakten hans. Om ingen gjør det, kan Sam fritt forhandle med interesserte klubber, eller han kan bli i Rams som del av klubbens skyggetreningstropp. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.